La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Barça, al contraatac

Bartomeu i Rosell ho donen tot per explicat als jutges sobre el cas Neymar

- JOSÉ MARÍA BRUNET Madrid

El FC Barcelona ha passat al contraatac en el cas Neymar. En les seves compareixe­nces d’ahir davant el jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata, tant el president del Barça, Josep Maria Bartomeu, com el seu antecessor en el càrrec, Sandro Rosell, van defensar la legalitat del fitxatge del davanter brasiler i es van limitar a fer una sèrie de manifestac­ions, sense acceptar preguntes. Rosell va arribar a dir que la seva seguretat sobre les decisions adoptades era tal, que les tornaria a prendre i executar de la mateixa manera. El Barça, en definitiva, estima que les manifestac­ions que havien de fer sobre el fitxatge els seus directius o exdirectiu­s en seu judicial ja estan fetes, i que continuar donant-hi voltes ja no hi pot aportar més llum.

En tot cas, els advocats del club no volen que pugui entendre’s que hi ha una falta de col·laboració amb els tribunals. És per aquest motiu que ahir el director general de l’entitat, Ignacio Mestre, sí que va fer una llarga declaració a l’Audiència Nacional. Van ser més de tres hores en què va explicar els protocols i els processos que segueix el Barça en la contractac­ió de jugadors. Un comunicat fet públic pel club hores després afirma que aquestes normes “es basen en les bones pràctiques i respecten escrupolos­ament la legalitat vigent, criteris que es van aplicar de manera estricta en aquest fitxatge”, el de Neymar. El portaveu del Barça, Josep Vives, va subratllar ahir aquesta mena de missatges a les portes de la mateixa Audiència Nacional.

El mateix comunicat suggeria el contrast que hi ha entre la nova citació de Bartomeu i Rosell, quan al Barça com a entitat encara no l’havia escoltat cap jutge. El FC Barcelona recull la dada que “és la primera vegada” que s’escolta l’entitat com a tal, tot i estar afectada pel procés com a persona jurídica. I recorda que ja va demanar de ser escoltat i que té pendent, referent a això, un recurs davant l’Audiència de Bar-

Els directius del Barça defensen una altra vegada la legalitat del fitxatge de Neymar

celona, on és ara la primera querella que es va presentar contra el club, després que l’Audiència Nacional acordés inhibir-se.

És clar, per tant, que amb les manifestac­ions voluntàrie­s fetes ahir davant l’Audiència Nacional els directius del Barça han posat de manifest que consideren que totes les explicacio­ns possibles sobre el fitxatge de Neymar ja estan donades i que els tribunals han de començar a prendre les seves pròpies decisions sobre fins on volen portar el procés. En la seva exposició, Bartomeu va afirmar que es ratificava en la seva declaració davant el magistrat de l’Audiència Nacional Pablo Ruz fa un any, en el sentit que no va participar en les negociacio­ns per portar Neymar al FC Barcelona, però que les donava per bones, una vegada consultats els experts de l’entitat.

El president del Barça continua creient, en definitiva, que els contractes fets al seu dia per ultimar el fitxatge del davanter brasiler van ser correctes, i que no hi ha cap punt no aclarit que faci sospitar el contrari. Queda pendent de celebrar un partit amistós amb el Santos, que va formar part de la negociació, però si no s’ha dut a terme és perquè el club brasiler no ha respost a les peticions del club blaugrana perquè es fixi una data, segons va manifestar Bartomeu. El president del Barça també va dir que l’entitat blaugrana segueix l’evolució del jugador Gabriel Barbosa, per a un possible fitxatge.

Les dues dades són rellevants perquè el jutge considerav­a que formaven part de les presumptes simulacion­s dels contractes, en què es preveia que si no es celebrava el partit amistós, el Barça indemnitza­ria el Santos. Però el Barça insisteix que vol que el partit tingui lloc. I quant a Barbosa, també hi havia la sospita que l’operació era simulada amb l’objectiu d’esquivar el DIS, el fons d’inversió que actua en aquest procés com a acusació, perquè es considera defraudat en les opcions econòmique­s que tenia sobre Neymar, xifrades en un 40% dels seus drets federatius. Però el Barça segueix el jugador, com va dir que faria.

LES MANIFESTAC­IONS

 ?? DANI DUCH ?? Rosell i Bartomeu a les portes de l’Audiència Nacional acompanyat­s del director general blaugrana, Ignacio Mestre
DANI DUCH Rosell i Bartomeu a les portes de l’Audiència Nacional acompanyat­s del director general blaugrana, Ignacio Mestre

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain