La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’alegria d’Iniesta i Laia Sanz

El futbolista del Barcelona i la pilot de Corbera són premiats en la Nit dels Campions

- BARCELONA Redacció

Dos esportiste­s d’àmbits ben diferents, Andrés Iniesta i Laia Sanz, van ser premiats ahir a la nit a la gala que cada any organitza Mundo Deportivo. El futbolista del Barcelona simbolitza a la perfecció l’estil de joc del conjunt blaugrana, que s’ha situat a la primera plana mundial en aquest segle amb set lligues i quatre Champions entre molts altres trofeus. La pilot de Corbera de Llobregat, que amb quatre anys va començar a pujar a una moto, ha estat tretze vegades campiona del món de trial i ha obtingut quatre vegades el títol mundial en enduro.

La gala, presentada per Andrea Hiusgen, miss Espanya 2011, i l’humorista Carlos Latre, va ser presidida per Carles Puigdemont, president de la Generalita­t de Catalunya, que va estar acompanyat de Javier Godó, comte de Godó i president del Grup Godó. La tradiciona­l cita, celebrada al Palau de Congressos de Catalunya, va congregar més de mil convidats, entre els quals un gran nombre d’esportiste­s, polítics, empresaris i dirigents d’organitzac­ions esportives i socials.

Iniesta, el futbolista espanyol amb més títols de la història després de guanyar-ne cinc amb el Barcelona la darrera temporada, es va imposar en la votació a al- tres esportiste­s de gran nivell entre els quals hi havia Pau Gasol –campió de l’Eurobàsque­t amb Espanya l’estiu passat en un torneig en el qual va ser designat MVP–, Jorge Lorenzo –campió del món de MotoGP–, Javier Fernández –campió del món de patinatge sobre gel–, Javier Gómez Noya –campió del món de triatló– i Miguel Ángel López –campió del món de 20 km marxa–. D’altra banda, Sanz, la primera dona que va acabar entre els deu primers el ral·li Dakar en 37 anys de cursa –novena el 2015–, va ser elegida pel jurat, que presidia Miguel Cardenal, Secretari d’Estat per a l’Esport, al davant d’Ona Carbonell (natació sincronitz­ada), Carolina Marín (bàdminton), Garbiñe Muguruza (tennis), Gisela Pulido (kitesurf) i Alba Torrens (bàsquet).

La festa de l’esport català va tenir la presència de Ronaldinho, l’estrella brasilera que va enlluernar el Camp Nou i que va contribuir a guanyar dues lligues i una Champions. L’exfutbolis­ta blaugrana es va mostrar “entusiasma­t de tornar a Barcelona, on em sento com casa”. Als 35 anys, Ronnie busca una nova etapa esportiva a Guayaquil (Equador). “Fa molts anys que vaig marxar, però continua sent un plaer veure jugar el Barcelona”, va afirmar Ronaldinho, que va lluir el seu famós somriure.

 ?? JORDI PLAY ?? Andrés Iniesta, el futbolista espanyol amb més títols de la història, en el moment de rebre el premi
JORDI PLAY Andrés Iniesta, el futbolista espanyol amb més títols de la història, en el moment de rebre el premi
 ?? JORDI PLAY ?? Ronaldinho, en rebre el premi a la Trajectòri­a Esportiva
JORDI PLAY Ronaldinho, en rebre el premi a la Trajectòri­a Esportiva

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain