La Vanguardia (Català-1ª edició)

Les vendes als grans súpers, a nivell precrisi

La facturació a les grans superfície­s el 2015 augmenta un 1,3%

- BARCELONA Redacció

Els grans supermerca­ts de Catalunya van tornar a nivells de vendes semblants als temps anteriors a la crisi el 2015, després de set anys de xifres negatives. Una nova dada que demostra que la crisi, a poc a poc, remet. Les grans superfície­s (aquelles que tenen més de 2.500 metres quadrats) van augmentar un moderat 1,3% les vendes respecte a l’any anterior, cosa que no succeïa des del 2008 (vegeu el gràfic), segons dades de l’Institut d’Estadístic­a de Catalunya (Idescat).

Aquesta dada positiva és inferior a la de la mitjana a Espanya, que va acabar amb un augment del 4,1% respecte al 2014, segons dades de l’Institut Nacional d’Estadístic­a (INE). Les diferèncie­s entre l’una i l’altra s’expliquen perquè aquest últim organisme suma les grans superfície­s especialit­zades (com Toys“R”Us o Decathlon, per exemple) i les que no ho són, mentre que l’Idescat només té en compte les segones.

De fet, des del 2001 l’índex de vendes a Catalunya només ha superat la resta d’Espanya el 2002, el 2011 i el 2012. En la resta d’Espanya, l’augment de les vendes de les grans superfície­s ja va créixer el 2014 respecte al 2013, un 1,3%.

El sector de l’alimentaci­ó va acabar a Catalunya amb el 0,0% respecte al 2014, mentre que correspon a la resta de productes (amb un augment del 2,3%) el creixement. A la resta d’Espanya la dada de l’alimentaci­ó és del 0,4% d’augment, i la de la resta de productes, del 6%.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain