La Vanguardia (Català-1ª edició)

Perits de PwC ratifiquen els sobresous a Caja Madrid

- MADRID Efe

Els tres perits de la consultora PwC que van detectar presumptes sobresous percebuts per la cúpula de l’antiga Caja Madrid durant la presidènci­a de Miguel Blesa van ratificar ahir la seva versió inicial malgrat les noves proves aportades per l’exbanquer, segons fonts jurídiques consultade­s per l’agència Efe.

Durant dues hores i mitja de declaració davant la jutgessa de Madrid, Luisa María Prieto, els perits van subscriure la ver- sió de l’informe elaborat el 2014 a instàncies del FROB en què advertien d’irregulari­tats en els pagaments a alts càrrecs de la caixa entre el 2007 i el 2010. Una tesi contrària a la de Blesa, que va aportar una sèrie d’actes, fetes públiques durant la instrucció del cas Bankia, en què sí que quedarien motivades les retribucio­ns a la cúpula de Caja Madrid, entre les quals el polèmic complement de pensions.

Els experts es van sotmetre a les qüestions de la jutgessa d’instrucció, la Fiscalia Anticorrup­ció i les parts. La sala es va referir a l’escrit en el qual els experts exposen que “existeixen indicis de manipulaci­ó en el càlcul de la massa salarial de 8,3 milions d’euros”, després que Caja Madrid repartís entre els seus consellers la retribució d’un alt càrrec, Ramón Ferraz, que acabava d’abandonar el consell d’administra­ció el 2008. Aquest arxiu també posava el focus en el cobrament de gratificac­ions i en les quanties percebudes de més pels consellers en concepte d’indemnitza­cions per no concurrènc­ia, presumptes sobresous pels quals ja van prestar declaració els dos investigat­s de la causa, Blesa i el seu ex-director financer, Ildefonso Sánchez Barcoj.

Segons les mateixes fonts, la jutgessa va rebutjar la petició de la defensa de citar com a testimonis antics representa­nts de Caja Madrid.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain