La Vanguardia (Català-1ª edició)

‘Joc de trons’ triomfa als Emmy i ja és la sèrie més premiada de la televisió

La sèrie de l’HBO es converteix en la més premiada de la història als Emmy

- FRANCESC PUIG

Els pronòstics es van complir: Joc de trons i Veep, totes dues de l’HBO, van revalidar la corona en les categories de drama i comèdia en la cerimònia de la 68a edició dels premis Emmy d’aquest diumenge passat. També van repetir guardó els dos actors de comèdia, Jeffrey Tambor (Transparen­t )i Julia Louis-Dreyfus (Veep), però no va passar el mateix en les categories a millors intèrpret en drama, en què Rami Malek (Mr. Robot) i una sorprenent Tatiana Maslany (Orphan black) van deixar sense opcions, una altra vegada, favorits com Kevin Spacey i Robin Wright (House of cards).

La cerimònia, presentada per Jimmy Kimmel, va estar marcada per la política en un any electoral. L’amfitrió va obrir la gala fent broma sobre el candidat presidenci­al republicà i exestrella del programa Celebrity apprentice, Donald Trump. “Si Donald Trump és elegit i construeix el mur, la primera persona que tirarem a l’altre costat serà Mark Burnett”, va dir Kimmel, en referència al productor britànic que va crear Celebrity apprentice.

Al final Joc de trons es va emportar 12 premis de les 23 nominacion­s que havia rebut, incloent-hi els guardons a millor sèrie dramàtica, millor direcció, per a Miguel Sapochnik, i millor guió per l’episodi La batalla dels bastards, per a David Benioff i D.B. Weiss. Malgrat que cap dels actors nominats en la categoria de repartimen­t no va guanyar l’estatueta, aquesta ficció de l’HBO es converteix en la sèrie més premiada dels Emmy, amb 38 guardons acumulats al llarg de les sis temporades, i aconseguei­x superar les xifres de Frasier.

L’altra sèrie dramàtica vencedora va ser The people v. O.J. Simpson, la dramatitza­ció sobre el judici per assassinat de l’exjugador de futbol americà el 1995, que va rebre nou premis Emmy, incloent-hi el guardó a millor minisèrie

La continuïta­t en les grans categories contrasta amb l’entrada de cares noves com Malek (‘Mr. Robot’) i Maslany (‘Orphan black’)

i reconeixem­ents per als actors Sarah Paulson, Courtney B. Vance i Sterling K. Brown.

L’actor egipci i nord-americà Rami Malek es va emportar el seu primer Emmy per haver interpreta­t un hacker justicier que té un trastorn d’ansietat social a Mr. Robot. “Déu meu! Sisplau, digueu-me que vosaltres també ho veieu!”, va dir de broma. En l’apartat femení, Tatiana Maslany (Orphan black) va vèncer per la seva brillant interpreta­ció de múltiples personatge­s.

Veep va fer doblet i es va endur el guardó a millor comèdia i a millor actriu per a Julia LouisDreyf­us, que va guanyar el seu cinquè Emmy consecutiu per la interpreta­ció d’una vicepresid­enta, i després mandatària, ambicio-

sa i inepta de la Casa Blanca. Louis-Dreyfus es va disculpar pel que va descriure com “el clima polític actual” set setmanes abans de les eleccions presidenci­als. “Crec que Veep va fer caure el mur entre la comèdia i la política. La nostra sèrie va començar com una sàtira política, però ara se sent com un documental alliçonado­r”, va ironitzar. L’actriu va acabar plorant quan va recordar la mort del seu pare feia dos dies: “M’encanta que li agradés Veep perquè la seva opinió era la que realment importava”.

Jeffrey Tambor també va repetir com a millor actor de comèdia per Transparen­t, en què encarna un home que, passats els 60 anys, decideix explicar a la família que és transsexua­l. L’actor va confiar que serà l’últim home que rebrà un premi per haver interpreta­r una dona transsexua­l i va demanar que en el futur es donin més oportunita­ts als artistes de la comunitat trans.

 ??  ?? Joc de trons
Joc de trons
 ?? ROBYN BECK / AFP ?? celebrant els premis Emmy per la sèrie
Michelle Dockery, d’Oscar de la Renta
ROBYN BECK / AFP celebrant els premis Emmy per la sèrie Michelle Dockery, d’Oscar de la Renta
 ?? ROBYN BECK / AFP ?? Robin Wright, de Reem Acra
Els actors de
ROBYN BECK / AFP Robin Wright, de Reem Acra Els actors de
 ?? ALBERTO E. RODRIGUEZ / AFP ?? Laura Carmichael, de Del Pozo
ALBERTO E. RODRIGUEZ / AFP Laura Carmichael, de Del Pozo
 ?? DANNY MOLOSHOK / AP ?? Claire Danes, de Schiaparel­li
DANNY MOLOSHOK / AP Claire Danes, de Schiaparel­li
 ?? DANNY MOLOSHOK / AP ?? Sarah Paulson, de Prada
DANNY MOLOSHOK / AP Sarah Paulson, de Prada
 ??  ??
 ??  ??
 ?? FRAZER HARRISON / AFP ?? Rami Malek, Emmy per Mr. Robot
FRAZER HARRISON / AFP Rami Malek, Emmy per Mr. Robot
 ?? EFE/EPA/MIKE NELSON ??
EFE/EPA/MIKE NELSON
 ?? PHIL MCCARTEN / AP ?? Kristen Bell, de Zuhair Murad
PHIL MCCARTEN / AP Kristen Bell, de Zuhair Murad
 ?? PHIL MCCARTEN / AP ?? Tatiana Maslany, de Wang
PHIL MCCARTEN / AP Tatiana Maslany, de Wang

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain