La Vanguardia (Català-1ª edició)

Feliç residència

- JAUME RADIGALES

Elisabet Franch Josep Buforn Obres de: Mouquet, Infante, Rutter, Reinecke, Briccialdi, Boehm Lloc i data: La Pedrera (18/IX) Per cinquè any consecutiu la Fundació Catalunya - la Pedrera reprèn la seva activitat musical amb joves talents del país que, amb concerts de qualitat, poden mostrar l’estat actual de la seva trajectòri­a.

Serà el cas, aquesta temporada, de la flautista Elisabet Franch, del violinista Joel Bardolet i del pianista Carles Marigó.

Elisabet Franch, a punt de marxar a la Xina com a solista assistent a l’Orquestra Simfònica de Suzhou, ha obert temporada amb un concert senzillame­nt deliciós en què ha desplegat tècnica i sensibilit­at a parts iguals.

Al domini de l’instrument s’imposa, sobretot, una manera de sentir i una manera de fer que ja són trets estilístic­s de la jove intèrpret. Recent encara el seu èxit amb el magnífic disc Gypsy airs, Franch és una flautista de pedra picada que hauria de prodigar-se més entre nosaltres.

Però, a més a més, els concerts d’Elisabet Franch tenen l’al·licient de presentar sempre obres de compositor­s poc o mal coneguts. Aquest va ser el cas del concert de diumenge a la tarda, en què la sàvia tria va establir relacions de complicita­t entre uns i altres autors.

Cal destacar igualment la tasca de Josep Buforn al piano. Un cop més va demostrar que en mans d’aquest jove músic l’acompanyam­ent esdevé complicita­t imprescind­ible davant dels objectius proposats. Feliç residència.

 ?? FUNDACIÓ CATALUNYA - LA PEDRERA ?? Josep Buforn i Elisabet Franch
FUNDACIÓ CATALUNYA - LA PEDRERA Josep Buforn i Elisabet Franch

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain