La Vanguardia (Català-1ª edició)

Leed Platinum al 22@

Barcelones­a de Inmuebles inverteix 70 milions per promoure 37.000m2 d’oficines

- ROSA SALVADOR Barcelona

Barcelones­a de Inmuebles, la societat promotora de l’empresari hoteler Ferran Monje, iniciarà al gener les obres d’un complex de 37.000 metres quadrats d’oficines al 22@ de Barcelona. El complex, de tres edificis, suposa per al grup una inversió de més de 70 milions d’euros, en un moment en què ha crescut l’interès de les empreses per instal·lar-se al districte tecnològic de la ciutat i no hi ha espai disponible, especialme­nt per a grups que busquin superfície­s grans per instal·lar la seu corporativ­a.

Ferran Monje va explicar que el grup va comprar el solar el 2004 però va decidir paralitzar la promoció el 2008, a l’inici de la crisi. El projecte, dissenyat per l’estudi CGA Arquitecte­s, autors també de la veïna seu de Cuatrecasa­s, ha fet en aquest període un salt endavant per aconseguir la certificac­ió Leed Platinum, la màxima qualificac­ió d’eficiència energètica i sostenibil­itat. “Som el primer promotor privat, que no forma part d’un gran grup, que aconseguei­x aquesta certificac­ió a Barcelona”, va explicar Monje. La certificac­ió Leed Platinum permet reduir pràcticame­nt a la meitat el consum de llum i aigua de l’immoble, així com la contaminac­ió relacionad­a amb les obres, però, sobretot, és una exigència que han incorporat la majoria d’empreses internacio­nals per als edificis en els quals ubiquen les seves seus, així com els grans inversors, va explicar Monje. El complex té tres edificis, de 9.600, 8.600 i 5.000 metres quadrats, i la promotora preveu acabar les obres en 18 mesos.

Barcelones­a de Inmuebles és la societat que aglutina l’activitat promotora de la família Monje. “Tenim més de 60 anys d’experiènci­a com a constructo­rs, i promotors, sobretot d’habitatges, a la zona alta, i d’oficines, com l’edifici del carrer Balmes en el qual tenim la seu”, explica. El grup, que tenia com a capçalera la societat Promotora Tres Torres, va veure venir la crisi i el 2004 va decidir reduir activitat, amortitzar deute i deixar l’estructura i el personal en mínims. “Ens vam avançar una mica al col·lapse del sector, però no vam pensar mai que pogués ser tan profund ni que duraria tant”, va reconèixer. El grup, que no ha començat cap promoció des del 2007, ocupa ara en l’àrea promotora 10 persones. L’espera, tot i això, ha afavorit el projecte d’oficines: està situat entre els carrers Llacuna i Pallars, i en aquesta dècada la zona s’ha consolidat al voltant de la plaça de les Glòries com a pol d’atracció de grans empreses tecnològiq­ues.

Més enllà de la seva activitat promotora, Monje dirigeix un grup hoteler que inclou establimen­ts com la Torre del Canónigo, a Eivissa, El Convent i El Petit Convent i l’hotel Hanoi, a Begur, que no ha deixat de créixer en els últims anys. “Estem aglutinant la nostra activitat promotora al voltant de Barcelones­a de Inmuebles, però en hotels seguim una estratègia multimarca”, va explicar Monje.

El grup promotor de Ferran Monje començarà al gener les obres del projecte, que va paralitzar el 2008 per la crisi

 ?? . ?? El complex tindrà la qualificac­ió d’eficiència energètica més important
. El complex tindrà la qualificac­ió d’eficiència energètica més important

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain