La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Suprem no investigar­à Fernández Díaz

Rebutjada la querella de Xavier Trias contra l’exministre de l’Interior

- Madrid

El Tribunal Suprem (TS) va dictar ahir un interlocut­òria amb què rebutja la querella presentada pel PDECat i el seu líder a l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, contra l’exministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, i contra l’exdirector de l’Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso. Als querellant­s els acusaven de revelació de secrets i de conspiraci­ó per delinquir pel contingut de les seves converses gravades al despatx de l’exministre.

En aquells enregistra­ments parlaven dels nomenament­s que l’exconselle­r de Presidènci­a Francesc Homs hauria fet a favor de dos familiars del també exconselle­r Felip Puig. I es parlava també d’una documentac­ió que De Alfonso hauria lliurat a Fernández Díaz relativa a Trias respecte a una investigac­ió d’un suposat delicte de blanqueig de capitals. Tot això va aparèixer després filtrat a mitjans de comunicaci­ó.

Sobre això el Suprem raona que no se saben els autors de la filtració. I afegeix que amb les informacio­ns periodísti­ques no n’hi ha prou per obrir una causa penal. Però més determinan­t és l’argument següent, en el sentit que les converses gravades mostren –diu el Suprem– un “intercanvi d’informació” que “ha d’enquadrar-se en el deure general de cooperació institucio­nal”, ja que Antifrau ha de col·laborar amb “l’Administra­ció general de l’Estat”.

Xavier Trias, al seu torn, va lamentar ahir la inadmissió de la querella i va afegir que les paraules de l’exministre en els enregistra­ments filtrats “confirmen la seva deshoneste­dat i la seva voluntat de fer mal”. Sobre això, el Tribunal Suprem afirma que en les converses es fan “judicis de valor”, però que manifestar-ne en una reunió no implica una “divulgació” d’aquestes opinions.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain