La Vanguardia (Català-1ª edició)

La unitat és l’objectiu

-

En les últimes setmanes, són constants les picabarall­es entre la CUP i l’antiga Convergènc­ia, ara PDECat. No s’adonen que això fa créixer el desànim entre els partidaris del procés? Tots sabem que són partits molt diferents, no cal que dia rere dia ens ho demostrin. Haurien de dedicar-se a donar suport al president Puigdemont per tal d’arribar a un acord amb els comuns el proper dia 23 i avançar junts cap al referèndum, si és possible, acordat amb l’Estat.

Aquesta és la pretensió dels comuns, però tots sabem que és pràcticame­nt impossible que PP, PSOE i C’s l’acceptin mai. El que els comuns han d’entendre és que no podem passar-nos 300 anys més esperant el permís d’un Estat que el que en realitat vol és que el procés descarrili i sotmetre’ns al seu dictat. Les alternativ­es a la previsible negativa és el que han d’acordar Junts pel Sí, CUP i els comuns.

És a dir, o el referèndum unilateral del setembre o, encara millor, noves eleccions plebiscità­ries per assolir el 60% o més de vots. Amb un resultat així, l’Estat es veuria obligat a negociar el referèndum i, si encara mantingués la seva negativa, la unilateral­itat catalana quedaria llavors molt més justificad­a davant la UE.

DIONÍS LÓPEZ

Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain