La Vanguardia (Català-1ª edició)

La ciutat posa en marxa 2.000 nous pisos públics

Barcelona construirà a curt i mitjà termini noves promocions fins a assolir les més de 8.800 que estableix el nou Pla per a l’any 2025

-

El parc d’habitatge públic de la ciutat avança a bon ritme. Com apunta Àngels Mira, gerent del Patronat Municipal de l’Habitatge, “en aquests moments estan en fase de construcci­ó 661 pisos, mentre que s’estan redactant els projectes de 760 més que formen part de 14 promocions, als que cal sumar els 270 habitatges del projecte de les Glòries i els 288 repartits en quatre promocions: al Besòs i el Maresme, a la Marina del Prat Vermell i a Torre Baró.

Durant el 2017 està prevista la redacció i la tramitació d’aquests quatre darrers projectes, que inclouran habitatges de lloguer públic, amb dret a superfície i pisos dotacional­s per a gent gran, així com l’obtenció de la llicència. La licitació de les obres es farà durant el primer trimestre del 2018, i es preveu començar-les en el darrer.

Al barri del Besòs i el Maresme es portaran a terme dues promocions: una en un solar situat als carrers Maresme, 87-91, i Puigcerdà, 100-102, on es pre- veu construir un edifici de 75 habitatges que inclourà 48 pisos amb serveis per a persones grans –amb espais comuns i zones enjardinad­es amb horts urbans–; i 27 destinats a dret de superfície. La promoció del districte de Sant Martí estarà situada al carrer Lluís Borrassà, 23-25, i constarà d’un edifici amb 55 pisos destinats a lloguer públic. D’altra banda, la promoció que es construirà a la Marina del Prat Vermell, a Sants-Montjuïc, la formen 112 habitatges de lloguer públic i en dret a superfície. I el projecte de Torre Baró, al districte de Nou Barris, es construirà al carrer Escolapi Càncer, 10, i estarà format per 46 habitatges de lloguer públic.

El Patronat Municipal de l’Habitatge gestiona 6.300 pisos de lloguer protegit a Barcelona

 ?? AB ?? IMATGE VIRTUAL DE LA PROMOCIÓ QUE ES CONSTRUIRÀ A LA MARINA DEL PRAT VERMELL.
AB IMATGE VIRTUAL DE LA PROMOCIÓ QUE ES CONSTRUIRÀ A LA MARINA DEL PRAT VERMELL.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain