La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un informe de la Síndica desaconsel­la l’obertura de la benzinera de Sarrià

- Barcelona

Un recent informe de la Síndica de Greuges de Barcelona considera “inadequada” la construcci­ó d’una benzinera al carrer Eduard Conde, al barri de Sarrià, perquè el lloc “està envoltat d’escoles”. Les obres d’aquesta instal·lació estan molt avançades, a la recta final. Aquest projecte es va fer públic fa aproximada­ment un any, i va generar una creixent inquietud veïnal. L’Ajuntament es va mostrar comprensiu amb les queixes, però va donar a entendre que no podia fer-hi res perquè el projecte complia amb la legalitat.

L’escrit, que va ser elaborat arran d’una queixa formulada per un representa­nt del grup municipal de Ciutadans, detalla que la Síndica “comparteix l’opinió dels veïns que aquest emplaçamen­t no és l’adequat per a aquest tipus d’instal·lació, sobretot quan comprova in situ que és en un carrer que actualment té un nivell molt alt de trànsit”. La Síndica lamenta que l’obertura d’aquesta benzinera intensific­arà aquest trànsit, augmentarà la probabilit­at d’accidents i a més afectarà la mobilitat autònoma i segura dels escolars que es dirigeixen a les escoles de l’entorn”. Un d’aquests centres educatius, l’escola del Sagrat Cor, va anunciar fa pocs dies que, al costat d’altres veïns del barri, es disposava a presentar una denúncia al districte de Sarrià-Sant Gervasi per incomplime­nts en les obres fetes, perquè no coincideix­en amb les del projecte aprovat”.

Malgrat tot, l’informe de la Síndica destaca que tot fa pensar que el procedimen­t municipal en aquest tema compleix amb la legalitat. “La concessió de la llicència d’activitat i de la llicència d’obres majors –diu el text de la defensora– és una actuació reglada de l’administra­ció i en aquest sentit l’Ajuntament ha atorgat les llicències després de seguir els tràmits preceptius”.

En qualsevol cas, la Síndica recomana al districte que estigui molt atent que el transport de mercaderie­s perilloses no coincideix­i mai amb les hores d’entrada i sortida escolar, a la necessitat d’aplicar mesures complement­àries per preservar la seguretat del camí escolar. “Encara que l’actuació de l’administra­ció ha estat ajustada a dret –diu a les conclusion­s de l’informe–, s’evidencia que la ubicació d’aquesta tipologia de serveis a prop de determinat­s equipament­s no és la més adequada i, en aquest sentit, caldria valorar si és necessària una revisió de la planificac­ió urbanístic­a amb l’objectiu d’evitar el desenvolup­ament d’aquesta activitat tan a prop d’aquests equipament­s tal com es produeix en altres activitats”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain