La Vanguardia (Català-1ª edició)

Aliança Putin-Trump a la llista de ‘Forbes’ dels més influents

-

El president de Rússia, Vladímir Putin, encapçala per quart any consecutiu la llista de persones més influents del món que elabora la revista Forbes anualment i Donald Trump, el president electe dels Estats Units, es posiciona com el segon més poderós del 2016, després d’una gran escalada des del lloc 72 que ocupava l’any passat. Barack Obama, en la recta final de la seva presidènci­a, cau del tercer lloc al 48 i la seva posició al podi és per a la cancellera alemanya Angela Merkel, que continua sent la dona més poderosa del món. El quart lloc és per al president de la Xina, Xi Jinping, i el cinquè per al papa Francesc. Entre altres caps d’Estat hi ha també el primer ministre de l’Índia, Narendra Modi, en la novena posició, i la primera ministra del Regne Unit, Theresa May, que apareix per primera vegada a la llista amb el número 13.

Aquest any 28 llocs de la classifica­ció són per a directors executius de grans empreses, i els primers són nord-americans, amb Bill Gates, el cofundador de Windows i primera fortuna mundial, en setè lloc; Larry Page, cofundador d’Alphabet, una empresa de Google, és el vuitè; el creador de Facebook, Marc Zuckerberg, és el més jove de la llista, el 10, i Jeff Bezos, el fundador d’Amazon, és el 14.

Només sis dones formen part de la llista de Forbes, que presenta 74 noms elegits a partir de factors com la quantitat de gent o els recursos financers sobre els quals tenen control. A més de Merkel i May hi ha Janet Yellen, la presidenta de la Reserva Federal dels Estats Units, a la posició 6, i Christine Lagarde, directora del Fons Monetari Internacio­nal, a la 25.

 ?? PAVEL GOLOVKIN / AP ?? Putin, Trump, Merkel i May
PAVEL GOLOVKIN / AP Putin, Trump, Merkel i May
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain