La Vanguardia (Català-1ª edició)

25 anys de solidarita­t

La Marató, dedicada a l’ictus i les lesions medul·lars i cerebrals, confia que el cas Nadia no afecti els donatius

- Barcelona FRANCESC PUIG

La Marató celebra aquest diumenge una nova edició amb més de 17 hores de programaci­ó a TV3 i Catalunya Ràdio, 3.000 activitats paral·leles a tot Catalunya, més de vint actuacions en directe i unes quantes sorpreses, algunes relacionad­es amb el 25è aniversari de la cita solidària. L’objectiu: conscienci­ar i recaptar fons per lluitar contra l’ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiqu­es. La programaci­ó començarà a les vuit del matí a Catalunya Ràdio amb Ricard Ustrell en una edició especial d’El suplement, i des de les deu del matí fins a passada la una de la matinada s’hi sumarà TV3 amb Ramon Pellicer i Helena Garcia Melero com a conductors.

Ahir, durant la presentaci­ó de l’actual edició als mitjans, el director de TV3, Jaume Peral, va assegurar que el cas Nadia Nerea, la nena amb tricotiodi­stròfia els progenitor­s de la qual són investigat­s per presumpta estafa en la recaptació de fons per a un tractament mèdic, no hauria d’afectar els donatius de La Marató. Peral va voler destacar el rigor del programa: “Els comportame­nts solidaris han estat qüestionat­s, però La Marató és un projecte tan sòlid, rigorós i transparen­t que els ciutadans d’aquest país han d’estar absolutame­nt tranquils”, va afirmar.

Una altra de les incògnites per resoldre és la possible influència en La Marató del derbi entre el FC Barcelona i l’Espanyol, que es juga diumenge a les 20.45 hores. Malgrat els intents infructuos­os de la cadena catalana de canviar l’horari del partit, el director de TV3 també va veure la part positiva del fet, ja que “els jugadors dels dos equips sortiran al camp amb una samarreta de La Marató” col·laborant d’aquesta manera en la difusió del programa solidari. També faran el mateix els equips de bàsquet del Barça i Joventut, que s’enfronten al matí al Palau Blaugrana.

El macroespai seguirà aquest any la mateixa estructura d’edicions anteriors, on juntament amb els testimonis de persones que han patit un ictus o una lesió medul·lar i cerebral traumàtica (“l’essència del programa”, en paraules de la directora de La Marató, Àngels Molina) també hi haurà més d’una vintena d’actuacions en directe com les de Los Manolos, que es reuneixen després de molts anys, Il Volo, Las Migas, Animal, Ramon Mirabet, Paula Valls, Sole Giménez, Nek, Gossos i Marcos Franz (Gerard a Merlí), així com els actors dels musicals Scaramouch­e i Priscilla. Al programa també hi participar­an Mònica Terribas, Roger de Gràcia, Quim Masferrer i Ariadna Oltra, que entrevista­ran els afectats.

La Marató habilitarà aquest diumenge més de mil línies telefòniqu­es distribuïd­es a Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona per atendre els que truquin al telèfon 905-11-50-50 per fer els seus donatius, que també es poden efectuar a través d’internet i dels caixers automàtics de CaixaBank.

 ?? TVC ?? Ramon Pellicer, Helena Garcia Melero i Ricard Ustrell
TVC Ramon Pellicer, Helena Garcia Melero i Ricard Ustrell

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain