La Vanguardia (Català-1ª edició)

El torn de Messi

El president Bartomeu i el pare del jugador preparen la renovació

- JOAN JOSEP PALLÀS Barcelona

La directiva del FC Barcelona va resolent totes les qüestions pendents sense pressa ni pausa. Patrocinis, renovacion­s i plets diversos es van solucionan­t amb més o menys soroll, amb més o menys fortuna, ordenats en el temps com si conformess­in un llarg pròleg abans d’emprendre el tema realment transcende­nt, el de la renovació de Leo Messi, jugador insígnia del club. El crac argentí, de 29 anys, té contracte fins al 30 de juny del 2018, és a dir que quan falta un any i mig perquè s’acabi s’ha arribat a aquell període habitualme­nt decisiu per tancar tractes d’envergadur­a en el futbol profession­al. En cas contrari, arribar a l’estiu que ve sense una fumata blanca equivaldri­a a disparar els rumors sobre una ruptura que no ha estat alimentada mai per cap de les dues parts. Messi es troba a gust al Barça i el club intentarà prolongar aquest benestar unes quantes temporades més.

És aquest ambient de confratern­ització previ el que sembla que garanteix una negociació sense gaire sobresalts, encara que això no signifiqui que, per la seva complexita­t (fiscal, jurídica...) les converses hagin de ser breus. Jorge Messi, pare del futbolista, és a Barcelona des de fa unes setmanes i, tenint en compte que ara passa la major part del temps a l’Argentina (feia 8 mesos que no visitava la Ciutat Comtal) i que aviat tornarà al seu país per celebrar les festes de Nadal, aquests dies s’haurien d’aprofitar per establir les bases de la negociació. El president de l’entitat, Josep Maria Bartomeu, que en aquest afer no delega, i el pare del crac han intensific­at contactes telefònics però no s’han assegut a negociar cara a cara, i falta saber si ho faran abans de Nadal o ho posposaran. El missatge és de calma i paciència. El secretisme, extrem.

Les xifres també es porten amb el correspone­nt misteri, tot i que els rumors són continus, i fins i tot s’ha arribat a parlar de la proposta d’un contracte de caràcter vitalici. L’únic que hi ha de cert fins ara és que Leo Messi continuarà sent el jugador més ben pagat de la plantilla, un estatus que el vestidor blaugrana no ha discutit mai per la condició de Messi de número u incontesta­ble en tots els estaments del club.

El desenllaç del tema s’espera, si tot va bé, per al primer trimestre del 2017. Si passat el març encara no s’ha arribat a un acord, la negociació s’allargarà més enllà del previst, s’ultrapassa­rà una barrera psicològic­a que, en un club amb el singular entorn del Barça, dispararà l’alarmisme.

Josep Maria Bartomeu, en una entrevista recent concedida a Bein Sports a Qatar, va insistir a lloar la figura de qui ha marcat feliçment l’última dècada del primer equip amb títols i bon joc. “Va arribar aquí amb 13 anys, el Barça és el club que ell s’estima i nosaltres l’estimem molt. Volem que continuï, però hi haurà temps”, va assegurar el president. “Estem tranquils, Messi ha fet grans temporades al Barça i crec que en continuarà fent. És un líder determinan­t i volem que continuï amb nosaltres”, va afegir.

El futbolista argentí tampoc no ha donat motius per fer pensar que la relació no flueixi en el futur com fins ara. Les persones consultade­s del seu entorn ratifiquen aquesta sensació de bona predisposi­ció. Sempre que ho han preguntat al jugador ha afirmat que la seva voluntat és retirar-se al Barça si s’hi sent a gust, i aquesta és la seva situació actual.

Altres detalls ajuden a lligar caps en la mateixa direcció. Luis Suárez, íntim amic de Messi, firmarà avui un nou contracte que el lligarà al FC Barcelona fins a l’any 2021. L’entitat ho va fer oficial ahir a través d’un comunicat. El davanter uruguaià tindrà una clàusula de rescissió de 200 milions d’euros. “Sento una felicitat completa. Era el que volíem tant el club com jo”, va dir Suárez. Renovat també Neymar exactament fins al mateix any (2021), al trident només li falta una punta, la més important, per allargar l’exitosa societat vestit de blau i grana.

Molts dels acords comercials que ha fet el club els últims temps van precisamen­t destinats a finançar els multimilio­naris sous de les seves figures. Associar-se amb Rakuten ajudarà en aquest sentit. L’equilibri entre massa salarial i ingressos és cada vegada més difícil de sostenir. Pagar Messi és costós, però sense Messi la maquinària s’atura.

Els contactes encara són preliminar­s; el desenllaç s’espera per al primer trimestre del 2017 Luis Suárez, íntim de l’argentí, firma avui fins al 2021, una notícia que afavoreix l’acord

 ?? LEE SMITH / REUTERS ?? Leo Messi, a Celtic Park, contempla l’efecte provocat pels llums dels mòbils a la grada
LEE SMITH / REUTERS Leo Messi, a Celtic Park, contempla l’efecte provocat pels llums dels mòbils a la grada

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain