La Vanguardia (Català-1ª edició)

Punto Blanco critica el ‘black friday’ i demana suports per al sector de la moda

- Redacció

El director general de la firma de roba interior Punto Blanco, Josep Ignasi Reixach, va ser molt crític ahir amb el black friday (divendres negre), una iniciativa que “fa caure els marges en picat”, i va demanar més suport al sector de la moda per part del Govern central.

“Fins ara l’únic període en què el sector venia sense fer descomptes era el novembre i ja l’hem espatllat amb el black friday”, va destacar el directiu. “El sector de la moda ven amb continus descomptes i períodes de rebaixes”, va dir Reixach, que va explicar que aquestes pràctiques “fan caure els marges en picat” i dificulten la supervivèn­cia de les petites i mitjanes firmes de moda.

Reixach, que va participar en la jornada El futur de la indústria de la moda, organitzad­a per la Federació Espanyola d’Empreses de Confecció (Fedecon), va assenyalar que el sector de la moda a Espanya amb prou feines té suports de l’Administra­ció, “a diferència del que passa amb la indústria de l’automòbil o l’aeronàutic­a”. Reixach, molt crític en la seva intervenci­ó, va concretar que “tots els espanyols estan pagant l’Audi Q3”, amb referència al suport que rep del Govern central la planta que el fabricant Volkswagen-Audi té a Espanya.

El primer gestor de Punto Blanco va recalcar que no demana subvencion­s, sinó que es dissenyi un pla de promoció de la indústria de la moda espanyola a l’exterior, una proposta que ha rebut el suport de la majoria dels assistents a l’acte. “Itàlia inverteix 30 milions d’euros en la promoció de la seva moda i Portugal ho fa amb 9 milions, mentre en el cas d’Espanya és millor no dir ni la xifra,” va dir.

Reixach va fer una reflexió sobre quantes firmes de moda espanyola es coneixen a l’exterior, “més enllà de les tres grans”, per concloure que “són molt poques, per no dir-ne cap”. L’Alt Comissiona­t per a la Marca Espanya, Carlos Espinosa de los Monteros, va discrepar de les afirmacion­s de Reixach, i va apuntar que l’Administra­ció “no ha de donar suport a la moda ni a l’automòbil ni a l’aeronàutic­a”, ja que “el sector públic ha d’intervenir el menys possible”.

 ?? ÀLEX GARCIA ?? Vendes en promoció
ÀLEX GARCIA Vendes en promoció

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain