La Vanguardia (Català-1ª edició)

La tecnològic­a Seidor instal·la a Tona el seu laboratori d’R+D

L’empresa, present en 25 països, factura 260 milions d’euros

- MAR GALTÉS Barcelona

Seidor, la multinacio­nal tecnològic­a catalana creada a Vic el 1982 pels germans Benito, amb seu operativa a Barcelona i oficines i filials als cinc continents, va inaugurar ahir a Tona (Osona) el seu nou centre d’innovació i desenvolup­ament. Seidor Labs arrenca amb un equip de vint profession­als especialit­zats en tecnologie­s emergents com l’internet de les coses, la visió informatit­zada, la realitat virtual i la intel·ligència artificial. En tres anys, Seidor ha previst una inversió de 2 milions d’euros, per a què el 2019 el Seidor Labs tingui més de 40 persones, explica el director general adjunt de la companyia, Eduard Farga.

El grup Seidor, que ocupa més de 3.500 persones, va facturar 260 milions d’euros el 2015. La consultora té 56 oficines a 25 països, i és partner de serveis de SAP, Microsoft, IBM i Adobe.

“El projecte Seidor Labs va néixer fa dos anys a la seu de Vic, i en veure la bona evolució, vam decidir buscar un espai més gran”, explica Farga. El nou centre, inaugurat oficialmen­t ahir per la consellera Neus Munté, és una nau industrial de 450 m2 situada a Tona, a pocs kilòmetres de la seu de Vic. Allà hi treballen doctors i estudiants en pràctiques de la Universita­t de Vic –amb una edat mitjana de 27 anys–, en un entorn de garatge molt propi de Silicon Valley. “Som a Tona Alto”, fa broma Farga (en referència a Palo Alto). En qualsevol cas, “hem començat aquí, però a mitjà termini expandirem aquest concepte a altres ubicacions”.

El gruix del negoci de Seidor és la distribuci­ó de hardware i la integració de software. A més, aquest 2016 el grup ha creat Seidor Digital, una divisió de consultori­a focalitzad­a en accelerar la transforma­ció digital de les empreses, especialme­nt pimes. “Ara tenim també la capacitat d’abordar projectes disruptius: el Labs és una startup dins del

Fundada a Vic el 1982 pels germans Benito, la companyia té 3.500 empleats

grup, des d’on plantejare­m i dissenyare­m solucions en temes d’internet de les coses, telemedici­na, robòtica o realitats d’immersió. Després ja tenim la fàbrica en la qual crear el producte, i tot l’equip comercial del grup”, afegeix Eduard Farga.

Entre els casos ja realitzats, el Seidor Labs ha dissenyat un projecte de telemedici­na per mesurar, a través de wereables, indicadors de la salut del pacient i que el metge el pugui controlar a distància. I el 2017 una fita serà el suport tecnològic a l’alpinista Ferran Latorre en el seu repte de coronar els cims més alts del planeta; Seidor monitorarà el seu estat vital, la geolocalit­zació i les condicions ambientals en la seva expedició a l’Everest el 2017.

 ?? MOMAFOTOGR­AFS / SEIDOR ?? El grup va inaugurar ahir el nou espai, en una nau industrial de 450 m2
MOMAFOTOGR­AFS / SEIDOR El grup va inaugurar ahir el nou espai, en una nau industrial de 450 m2

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain