La Vanguardia (Català-1ª edició)

La Generalita­t s’assessora a Israel sobre seguretat

- Redacció

Una delegació del govern català va anar el novembre del 2016 a Israel per conèixer les tècniques en cibersegur­etat “més avançades” visitant la fira internacio­nal Israel HLS & Cyber, una cita en la qual van mantenir reunions amb representa­nts del sector.

Així ho va explicar ahir el secretari de Telecomuni­cacions i Cibersegur­etat del Govern, Jordi Puigneró, en una resposta parlamentà­ria al diputat del PP català Santi Rodríguez recollida per Europa Press. El PP vincula aquesta expedició amb les afirmacion­s de l’exsenador Santi Vidal que el Govern buscava assessoram­ent internacio­nal per als Mossos.

Sigui com sigui, Puigneró va detallar que el viatge formava part d’una missió empresaria­l organitzad­a per Acció en la qual les persones que hi van participar “no han rebut compensaci­ó o cap tipus de dieta addicional a la que es percep en concepte d’àpats”.

El cost associat al desplaçame­nt, pernoctaci­ó i menjar de tres persones de la secretaria de Telecomuni­cacions va ser de 5.644 euros, i en el cas del responsabl­e d’Acció que també va participar en el viatge va ser de 1.142 euros, segons concreta. Va recordar, així mateix, que les seves funcions com a secretari són les de confeccion­ar i dirigir els programes estratègic­s d’investigac­ió referents a les tecnologie­s digitals avançades, a més de dissenyar i dirigir les polítiques de cibersegur­etat de la Generalita­t “en l’àmbit de les seves competènci­es”, impulsant i establint els programes i actuacions necessaris mitjançant el disseny i l’aprovació de plans.

Aquesta missió empresaria­l de la Generalita­t no va comptar amb l’acompanyam­ent de periodiste­s i “va tenir el seu encaix en la línia estratègic­a del Govern”, i també va implicar l’assistènci­a al seminari Oportunita­ts d’innovacio a Israel i ecosistema de cibersegur­etat i innovació a Israel, “en què es van donar a conèixer les oportunita­ts per iniciar projectes d’innovació entre Catalunya i Israel”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain