La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’ampliació de Diagonal Mar tira endavant per silenci administra­tiu

- Barcelona L. BENVENUTY

Malgrat la declarada intenció del govern de l’alcaldessa Ada Colau de frenar el projecte, l’ampliació de l’espai comercial de Diagonal Mar ja té llum verda. I, a sobre, encara que la mateixa tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, també va deixar clar a començamen­ts de mandat que aquest govern municipal faria tot el possible perquè cap altra operació urbanístic­a no tirés endavant mitjançant silenci administra­tiu, al final la crua contundènc­ia de la llei va acabar imposantse. Pel que sembla tot s’ajusta a dret.

Una de les incògnites del ple ordinari d’ahir era el punt onze, el que es referia a l’operació de Diagonal Mar. La qüestió, vista l’escassetat de mesures de govern, va agafar una rellevànci­a especial.

Molts pensaven que l’alcaldessa Colau el retiraria de l’ordre del dia a l’últim moment. I és que els informes dels serveis jurídics municipals adverteixe­n que l’Ajuntament no està en condicions d’aturar el projecte, que no té prou arguments, que podria extralimit­ar-se i incórrer en una il·legalitat. De fet, així ho va manifestar dilluns passat la consultora immobiliàr­ia CBRE, propietàri­a de Diagonal Mar. En un comunicat van assenyalar que havien lliurat tota la documentac­ió sol·licitada per part dels tècnics municipals. “L’expedient és complet i ajustat a dret i tots els informes jurídics i tècnics emesos pel mateix Ajuntament són favorables a l’aprovació del pla especial”, van assegurar.

Però ahir el govern municipal va voler recórrer a una argúcia administra­tiva perquè de tota manera l’assumpte es pogués sotmetre a discussió, a una discussió política sense conseqüènc­ies legals. De manera que en el punt onze, en lloc de posar-hi la paraula aprovar van posar-hi la paraula resoldre. “Volem que tothom digui el que pensa, que tothom es posicioni”, va argumentar la tinenta d’alcalde Sanz. I tots els grups van aprofitar per dir el que pensen.

“Parole, parole, parole –va parodiar el demòcrata en altre temps convergent Raimond Blasi–... S’han passat un any dient que no permetrien que aquesta ampliació tirés endavant, que trobarien els arguments jurídics ne-

cessaris. I al final l’únic que han aconseguit és posar en un compromís el secretari de l’Ajuntament i els tècnics municipals”.

El republicà Jordi Coronas va recomanar a Sanz que revisi “el Barri Sèsam de l’Urbanisme”. Koldo Blanco, de Ciutadans, va demanar a la tinenta d’alcalde que deixi de “prendre’ls el pèl”, i el popular Alberto Fernández, que deixi d’“instrument­alitzar la llei”.

En aquest debat, Janet Sanz només va trobar la complicita­t de la CUP, tot i que no gaire. Van dir que estan “en contra dels centres comercials”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain