La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un fill de Ruiz-Mateos és condemnat per una pallissa

-

Álvaro Ruiz-Mateos va ser condemnat dijous a dos mesos de presó, que podrà eludir si paga 960 euros, i a pagar una indemnitza­ció de 85.000 euros per haver pegat una pallissa a dos joves a la porta d’una discoteca el 31 de desembre del 2012 a l’estació d’esquí de Baqueira Beret. Álvaro és el fill més petit dels 13 que van tenir l’empresari José María Ruiz-Mateos, mort el 2015, i la seva dona, Teresa Rivero.

Els altres dos homes que s’asseien al banc dels acusats amb ell acusats de participar també en la pallissa han estat absolts, segons ha explicat l’advocat de tots dos, Francesc Sapena. La Fiscalia i les defenses han arribat a un acord i la jutgessa ha dictat la sentència in voce en la qual ha tingut en compte que Álvaro Ruiz-Mateos ja havia indemnitza­t les víctimes i la dilació del procés del fet que es jutjava, produït el 2012.

Actualment Álvaro és al mòdul de respecte de la presó de Navalcarne­ro juntament amb el seu germà Javier. Hi van entrar per complir una condemna de dos anys i nou mesos per un delicte contra la hisenda pública i un altre d’alçament de béns. A més, han de pagar una multa d’1,8 milions per l’impagament de l’IVA en la venda el 2003 de l’aparthotel Tres Coronas, a Peníscola (Castelló), l’import de la qual, uns set milions d’euros, es va desviar des de la Caixa Municipal d’Estalvis de Granada a un compte suís del Dresdner Bank.

A Álvaro Ruiz-Mateos les coses no només li van malament als jutjats, sinó també en el terreny personal, ja que fa unes setmanes la seva dona, Ana de Lezo, va sol·licitar el divorci després de cinc anys de matrimoni en què no han tingut fills.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain