La Vanguardia (Català-1ª edició)

Del Ceviche 103 a la cuina nikkei passant per la tradició peruana

- Barcelona

Qui va dir que la cuina peruana era una moda? Qui va dir que els ceviches eren una febre passatgera? Ara l’equip de Ceviche 103 (Londres, 103), que també acaba d’obrir a Londres, aposta per la cuina nikkei, la fusió entre la cuina del país andí i la cuina japonesa, al nou Nikkei 103 (Aribau, 33) del barceloní hotel Axel, i aviat obrirà a l’hotel que la mateixa firma té a Eivissa. A més a més, estan convençuts que la riquesa culinària del seu país encara té molt per mostrar.

Gari Llempén és qui va fer saltar l’espurna del que ara és una empresa en plena expansió amb l’obertura d’un negoci de pollastres per emportar-se a l’estil peruà. El Pollos Rikos va ser tot un èxit, fonamental­ment entre la comunitat peruana a Barcelona, cosa que el va animar (quan ja tenia diversos locals que cada diumenge s’omplien) a obrir Ceviche 103.

La complicita­t entre l’empresari i els seus amics Álex Luna (mànager) i el cuiner Roberto Silhuay (xef executiu) ha estat la clau. Després de la fórmula segura dels pollastres i la dels ceviches, va arribar l’aposta per la cuina casolana més tradiciona­l a La Turuleca (Arizala, 5). En aquest local han aconseguit una clientela assídua que, segons expliquen, va començar provant amb timidesa algunes elaboracio­ns molt genuïnes del Perú, preparades per Álex Gutti, amb ingredient­s que els resultaven exòtics i que ja coneixen a la perfecció.

Faltava alguna cosa per oferir?

La cuina peruana és tan rica i variada, tant en ingredient­s com en elaboracio­ns, que tenen la certesa que hi ha molt camí per recórrer. De moment, acaben d’obrir el Nikkei 103 a l’hotel Axel, amb un model d’establimen­t que replicaran en altres hotels de la mateixa firma.

Recalen en un local agradable amb una barra a l’entrada, on oficia com a sushimanJo­sé Pablo Frias (format amb Luis Arévalo, del madrileny Kena), i un menjador on arriben tant les seves elaboracio­ns com les que prepara el cap de cuina, Hugo Chafloque. Els amants del ceviche en tenen una versió amb tocs nipons, de la mateixa manera que a les broquetes de pollastre japoneses se’ls ha donat el toc peruà. Nigiris, tiraditos, ceviches, anticuchos... El Japó i el Peru, amb un acompanyam­ent de vins, i també de còctels, amb el mateix toc de fusió.

 ?? ÀLEX GARCIA ?? Álex Luna, Gari Llempén i Roberto Silhuay acaben d’obrir el Nikkei 103
ÀLEX GARCIA Álex Luna, Gari Llempén i Roberto Silhuay acaben d’obrir el Nikkei 103

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain