La Vanguardia (Català-1ª edició)

Nou a l’Aude

Le Grand Cap, una joia a dues hores de Barcelona

-

Arribar a ser titular d’un establimen­t de prestigi no és quelcom fàcil. Després d’una formació acadèmica més o menys completa, s’ha de seguir un dur periple per aconseguir una completa i pràctica formació profession­al. Col·laborar en diverses cuines de prestigi –per adquirir coneixemen­ts tècnics i fonamentar la filosofia culinària desenvolup­ada en les experiènci­es prèvies– és una fase dura i sacrificad­a, però imprescind­ible per adquirir el caràcter i la profession­alitat que permeti deixar empremta a la pròpia cuina.

El cas del xef que avui ens ocupa n’és una bona prova. I el mateix es pot dir de la seva dona. Erwan i Pamela Houssin no han arribat a la seva privilegia­da posició actual de manera gratuïta. Tots dos van començar la seva trajectòri­a profession­al a Carcassona. L’Erwan, després de passar per La Barbacane, va entrar a la cuina que dirigeix Frank Putelat a Le Parc, a la mateixa capital del departamen­t, on també es va formar la Pamela.

Els dos van coincidir a Le Meurice parisenc i allà va néixer la unió que encara avui perdura.

Després de dirigir l’estrellat Diapason d’Avinyó, veuen en el tancament del Klim & Ko de la platja de Leucate la possibilit­at de fer realitat el seu somni profession­al. I així han creat aquest Le Grand Cap, situat en un paratge encantador, a la península del far, just sobre la platja d’aquesta població francesa, a 30 km de Perpinyà.

La cuina que ofereix aquesta parella és fresca, sincera, plena de joventut i reflecteix la il·lusió i l’alegria de viure. Presenta diverses fórmules a preu fix, realment temptadore­s. Perquè el pop en la seva tinta, els espectacul­ars tomàquets de secà o el moll a la vainilla amb corall violeta i xoriç són clares mostres de la seva capacitat creativa. El servei és es miradíssim en un local amb vistes meravellos­es.

Mentrestan­t, la Pamela espera per sorprendre’ns amb postres creatives i espectacul­ars que fan de digne colofó de la cuina de l’Erwan. No ho dubteu, aquesta és una estrella de la cuina que encara no a dues hores de Barcelona val la pena visitar per gaudir de les creacions d’aquesta parella audoise.

 ?? LE GRAND CAP ?? Interior del restaurant Le Grand Cap, a Leucate
LE GRAND CAP Interior del restaurant Le Grand Cap, a Leucate

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain