La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Mutek torna a unir electrònic­a i art digital a Barcelona

- Barcelona

El festival Mutek, que se celebrarà entre els dies 9 i 11 de març, presenta avui al Mazda Space la seva 8a edició. La plataforma artística Mutek, ja assentada a Barcelona, pretén reivindica­r i oferir música electrònic­a en viu a més de garantir el seu segell de creativita­t digital. L’Antiga Fàbrica Estrella Damm, el Nitsa Club, l’Institut Francès o –de la mateixa manera que en la presentaci­ó– el Mazda Space són els llocs escollits per a la celebració del festival.

L’edició d’aquest any ofereix una experiènci­a més compacta, però en la qual no es ressentira­n el nombre d’actes ni la seva qualitat. Precisamen­t, arran de l’experiènci­a compacta de la qual parla Mutek, durant la presentaci­ó que tindrà lloc avui davant la premsa es portarà a terme una segona entrega de Digi Lab, el fòrum del festival que s’encarrega de la difusió del coneixemen­t i l’intercanvi de la creativita­t digital, a més de la première del xou Frequencie­s, del canadenc Nicolas Bernier.

El Mutek8, nom amb motiu de la seva vuitena edició, cerca que les seves actuacions arribin a un públic ampli i divers, per la qual cosa es presentara­n grans artistes amb magnífique­s idees com Minuit Une, Light Notes de Javier Álvarez o 1024 Architectu­re. El festival s’estrenarà dijous, dia 9, a l’Institut Francès a les 21 hores, amb l’actuació de l’artista italiana Michela Pelusio i el belga Glenn Vervliet. El comiat serà al Nitsa Club dissabte a la nit i fins a altes hores de la matinada, moment per a Marc Piñol, Actress, Bjarki i Dasha Rus.

El Mutek, sempre interessat en tota mena de projectes, ofereix presentaci­ons molt variades que no s’havien vist mai abans a Barcelona. L’objectiu del festival, al cap i a la fi, és crear un espai sonor que doni suport a la música electrònic­a i fomenti l’art digital. Mutek8 promet un programa atractiu amb convidats internacio­nals, però també amb protagonis­tes de l’escena catalana i espanyola.

El festival s’estrenarà amb l’actuació de l’artista italiana Michela Pelusio i el belga Glenn Vervliet

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain