La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’illa del Barça

El club firma el pacte pel qual compartirà un espai a la Xina

- JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ

Hi ha 10.000 quilòmetre­s de distància entre Barcelona i Haikou, la capital de l’illa xinesa de Hainan, però des d’ahir aquesta ubicació insular s’ha convertit en territori barcelonis­ta. Això és així perquè el Barça ha firmat un acord amb el grup Mission Hills pel qual gestionarà una escola de futbol i participar­à en un espai d’experiènci­es blaugrana, una espècie de parc temàtic que tindrà una gran botiga, centres de restauraci­ó i una zona interactiv­a que explicarà la història del club. L’acord va ser ratificat pels socis en l’última assemblea de compromiss­aris del Barcelona. El pacte rubricat és per deu anys, prorrogabl­es a deu més. El Barça inverteix 4 milions d’euros i espera aconseguir un retorn d’uns 100 milions. Els ingressos per al club es dividiran de la següent manera: un 15% de la facturació en concepte de royalties i un 50% dels beneficis generats pel projecte. L’escola de futbol, situada en un espai compartit amb la Federació Xinesa, disposarà de set camps d’entrenamen­t i tindrà capacitat per a un miler de nens. Serà la primera FCB escola que gestiona el club directamen­t a tot el món en un moment de gran eclosió de la Lliga d’aquell país, que està invertint ingents quantitats de diners a atreure jugadors de prestigi.

A l’acte a Hainan hi van anar, per part barcelonis­ta, el president, Josep Maria Bartomeu; el director general, Òscar Grau, i el nou ambaixador del club, Ronaldinho Gaúcho. De Mission Hills hi va ser present el seu president, Ken Chu. Després de la firma van visitar la zona, encara en obres, on s’instal·larà l’espai d’experiènci­es del Barcelona.

Abans, la delegació barcelonis­ta va visitar el governador de l’illa, que va ser convidat a venir a Barcelona per presenciar un partit en directe. Es tracta d’una illa eminentmen­t turística, una mena de Hawaii xinesa, ja que l’any passat va rebre gairebé 60 milions de visitants. És un lloc on es roden moltíssime­s pel·lícules i sèries locals en un espai conegut com a Movie Town, on brillen els complexos hotelers i on floreixen els camps de golf. No és estrany en aquest context que la posada en escena conclogués amb Bartomeu i Ronaldinho deixant gravades les seves empremtes dactilars en una espècie de Passeig de la Fama del complex hoteler Mission Hills Resort. Allà ja hi van immortalit­zar el palmell de la mà altres personalit­ats de l’esport com Tiger Woods, Michael Phelps, Boris Becker o Ronaldo Nazario, o del cel·luloide, com Michael Douglas, Catherine Zeta-Jones, Ryan Reynolds, Andy García o Hugh Grant.

Bartomeu no va voler deixar anar cap pista sobre el futur de Messi i Luis Enrique ni quan va ser preguntat directamen­t per la premsa local. Ahir estava per altres coses.

UN CENTRE TURÍSTIC Gairebé 60 milions de turistes van visitar l’illa de Hainan l’any passat

 ?? FCB ?? Ronaldinho, Bartomeu i Òscar Grau amb el director d’esports de Hainan i els responsabl­es de Mission Hills
FCB Ronaldinho, Bartomeu i Òscar Grau amb el director d’esports de Hainan i els responsabl­es de Mission Hills

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain