La Vanguardia (Català-1ª edició)

Solidarita­t amb Ranieri

Entrenador­s i pesos pesants del futbol anglès expressen el seu suport al tècnic italià

- RAFAEL RAMOS Londres. Correspons­al

Claudio Ranieri va ser l’any passat el príncep blau (color del Leicester) de la Premier League, però en el futbol, per si algú se n’havia oblidat, no hi ha les ventafocs ni les caputxetes, en tot cas els llops. El romanticis­me, per a la literatura i la música. El seu acomiadame­nt quan queden tretze partits perquè acabi la temporada ha sorprès el món ingrat del futbol, però les nombroses mostres d’afecte no són prou consol per al tècnic veterà.

Figures del món del futbol, des de coneguts exjugadors fins a companys de professió, han criticat la decisió dels amos tailandeso­s del campió anglès i han expressat la seva solidarita­t amb Ranieri. Els més rotunds i emotius han estat

Molta gent defensa el romà, però d’altres subratllen que el Leicester encara no ha marcat aquest any a la lliga

l’exbarcelon­ista Gary Lineker (oriünd de Leicester i ara presentado­r del programa Match of the day de la BBC) i José Mourinho (entrenador del Manchester United).

“Tenint en compte el que ha fet pel Leicester, que es carreguin Ranieri és inexplicab­le, imperdonab­le i infinitame­nt trist”, ha escrit Lineker a Twitter, que no només és exclusiu del president nord-americà Donald Trump. En aquesta mateixa xarxa social, Mourinho ha enviat al romà el missatge següent: “Campió d’Anglaterra i mànager de l’any de la FIFA. Continua somrient, amico. Ningú no pot esborrar la història que has escrit”.

No són els únics que han trencat una llança per Ranieri. També Rio Ferdinand, exdefensa internacio­nal anglès, el míster del Bayern de Munich Carlo Ancelotti (“no acostumo a estar d’acord amb José, però aquesta vegada sí, el Leicester hauria d’estar agraït per tot el que ha fet, convertir en campió de la Premier un equip acabat d’ascendir”), Jürgen Klopp del Liverpool i el també italià Roberto Mancini, un dels principals candidats per ser-ne el successor.

L’exporter anglès Peter Shilton i nombrosos analistes esportius, en canvi, han vist justificat el cessament. I malgrat que reconeixen la gran feina que va fer la temporada passada, assenyalen que la directiva no tenia més remei que donar-li la puntada de peu (i una compensaci­ó d’uns 3,5 milions d’euros) perquè l’equip està només un punt per sobre de la zona de descens, no ha guanyat cap dels sis últims partits, no ha fet ni un gol des de principis d’any a la Premier League, no ha guanyat encara fora de casa, porta 14 derrotes a la lliga i 32 punts menys que en aquest moment de la temporada passada. I sobretot perquè la plantilla està disconform­e amb els seus mètodes, confosa amb les seves tàctiques (vol tornar al 4-4-2 i contraatac que va portar l’equip al títol) i sorpresa amb les seves alineacion­s. I el primer manament al futbol és que quan un entrenador perd el vestidor, el que se’n va ho és perquè és impossible acomiadar d’una tacada vint-i-tants jugadors.

Bona part de la plantilla, premiada amb substancia­ls millores als seus contractes s’ha dedicat a sestejar. Fitxatges cars com Musa (del CSKA de Moscou) no han encaixat gens. La falta del migcampist­a Kanté (venut al Chelsea) es fa notar. Estrelles com el porter Schmeichel, els defenses Huth i Drinkwater, Riyad Mahrez, Christian Fuchs i el davanter Vardy (que només ha marcat cinc gols mentre que la temporada passada va anotar en onze partits consecutiu­s) es troben en baixa forma. I el descens de la Premier costaria al club més de cent milions d’euros.

Mou va comparèixe­r davant els mitjans amb una samarreta amb les inicials CR. Va dir que és un homenatge a Claudio, però coneixent-lo també pot ser un ham a Cristiano Ronaldo perquè es reuneixi amb ell a Manchester...

 ?? MIGUEL MORENATTI / AP ?? Claudio Ranieri dimecres passat a l’estadi Sánchez Pizjuán de Sevilla
MIGUEL MORENATTI / AP Claudio Ranieri dimecres passat a l’estadi Sánchez Pizjuán de Sevilla

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain