La Vanguardia (Català-1ª edició)

A escena el candidat de LaLiga

Jorge Pérez presenta el seu programa d’alternativ­a a Villar amb el suport de Javier Tebas

- CARLOS NOVO Madrid

Jorge Pérez Arias, ex-secretari general de la Federació Espanyola de Futbol acomiadat per Ángel Villar el 31 d’octubre passat, va presentar ahir la seva candidatur­a a la presidènci­a, amb la ferma voluntat de ser l’alternativ­a al longeu dirigent. Finalment les eleccions es faran el 22 de maig, un cop convocades el 20 de febrer, després que la Federació aconseguís que el Consell Superior d’Esports (CSD) li aprovés el reglament electoral, rebutjat diverses vegades.

Pérez és el primer dels tres candidats anunciats que ha fet públic oficialmen­t el seu programa. Els altres dos són el mateix Ángel María Villar, que es presenta a la reelecció d’un càrrec que fa 28 anys que ocupa, i Miguel Ángel Galán, president de Cenafe, una escola privada d’entrenador­s amb seu principal a Getafe.

Per donar suport al programa de Jorge Pérez va ser present Javier Tebas, el president de la LaLiga, el pitjor enemic declarat de Villar, amb l’exsecretar­i d’Estat d’Esports i expresiden­t del CSD Miguel Cardenal. En la seva al·locució, Pérez va assegurar que té el suport dels 41 equips del futbol profession­al espanyol, cosa gens clara tenint en compte les males relacions amb Tebas, per exemple, del Madrid i el Barcelona. De la mateixa manera, al futbol basc també li és molt difícil no donar suport a Villar. La situació recorda una mica el que va passar en l’única elecció a què ha hagut de fer front Villar en el seu mandat, quan va batre, el novembre del 2004, per 98 a 78 vots a un, un altre dels seus exsecretar­is generals, Gerardo González. En aquella victòria de Villar va ser clau que diversos presidents de clubs de Primera encapçalat­s per Joan Laporta no respectess­in l’acord que s’havia pres en assemblea per la Lliga de votar el candidat alternatiu.

Ahir Jorge Pérez va presentar el seu projecte al Círculo de Bellas Artes de Madrid acompanyat per Luis Gil, exfutbolis­ta profession­al durant 15 anys i exgerent de l’AFE. Es dona la circumstàn­cia que el president de l’AFE, Luis Rubiales, fa costat a Ángel Villar. Per dirigir els àrbitres, Jorge Pérez té en la seva candidatur­a l’exàrbitre Eduardo Iturralde.

Una vegada més, serà decisiu en la votació (el cos electoral el formen 140 electors de tots els estaments del futbol) el pes de les 19 territoria­ls. Ahir un president d’aquestes últimes, Eduardo Herrera (Andalusa), feia costat a Pérez.

El projecte de Jorge Pérez es basa en un lema: “Renovació, transparèn­cia, participac­ió i treball en equip”, segons va assegurar el candidat. Tant Pérez com Ángel Villar estan imputats en qüestions judicials que podrien enterbolir les seves candidatur­es.

Quant a qüestions d’actualitat, Jorge Pérez es pronuncia a favor d’implantar el videoarbit­ratge la temporada entrant, “si Tebas ho vol”. Respecte a la competició de la Copa, va dir: “M’agrada molt la fórmula anglesa, a partit únic. La final m’agradaria que tanqués la temporada a Madrid, malgrat que algun dels meus col·laboradors s’estima més la fórmula de la final four”.

El candidat vol la Copa a partit únic i que la final es jugui a Madrid i tanqui la temporada

 ?? PACO CAMPOS / EFE ?? Jorge Pérez, aspirant a la Federació Espanyola de Futbol, ahir a Madrid
PACO CAMPOS / EFE Jorge Pérez, aspirant a la Federació Espanyola de Futbol, ahir a Madrid

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain