La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els tripulants d’Iberia, a punt per al ‘low cost’ d’IAG

El grup guanya 1.950 milions, un 29% més, tot i el Brexit

- AINTZANE GASTESI Barcelona

Els acords firmats per la direcció d’Iberia amb pilots i assistents de vol aquesta mateixa setmana, permetran a les tripulacio­ns de la companyia operar els vols low cost de llarg recorregut d’IAG des del Prat sota una altra marca, segons va explicar ahir el president Luis Gallego després de la presentaci­ó de resultats d’IAG a Londres. Encara que Willie Walsh, el conseller delegat del grup aeronàutic, va posposar l’anunci de quina aerolínia operarà el low cost de llarg radi del grup IAG des de l’aeroport del Prat a les properes dues setmanes, Gallego va confirmar que Iberia ha fet els deures.

“Amb els acords firmats amb el Sepla i la majoria de sindicats d’assistents de vol, garantim les millores al conveni que ens permeten oferir la competitiv­itat necessària per a l’operativa des del Prat”, va dir Gallego. L’executiu va confirmar així mateix que els acords “permeten que operin sota una altra marca”. Iberia ha assolit un acord de mínims, segons va explicar Gallego, per al llançament, que implicaria una proposta més concreta en una segona fase de negociació.

IAG, el grup integrat per British Airways, Iberia, Vueling i Aer Lingus, va guanyar el 2016 1.952 milions d’euros, un 28,8% més que l’any anterior, malgrat la devaluació de la lliura després del vot sobre el Brexit, la sortida britànica de la UE i haver reduït lleugerame­nt els seus ingressos. El grup va facturar 22.567 milions d’euros el 2016, la qual cosa representa un lleuger descens de l’1,3% respecte a l’exercici anterior.

El benefici de les operacions d’Iberia va ascendir a 271 milions d’euros, la qual cosa suposa un augment de 49 milions d’euros respecte a l’exercici anterior, assolint un marge operatiu ajustat del 7,6%.

Per la seva banda, el benefici operatiu de Vueling va ascendir a 60 milions d’euros, amb un marge operatiu ajustat del 6,7%, cosa que suposa una caiguda de 5,1 punts respecte a l’exercici anterior, per unes despeses més importants en indemnitza­cions i personal, en part a causa de les incidèncie­s en les operacions al Prat durant els mesos d’estiu.

L’acord amb els sindicats permetria a pilots i assistents operar al Prat per a una altra marca

 ?? DANI DUCH / ARXIU ?? Avió d’Iberia a l’aeroport de Barajas
DANI DUCH / ARXIU Avió d’Iberia a l’aeroport de Barajas

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain