La Vanguardia (Català-1ª edició)

Meridia busca invertir en salut i estil de vida

El fons destinarà 125 milions d’euros per comprar empreses fins al 2020

- ROSA SALVADOR Barcelona

Meridia Private Equity, el fons de capital risc del grup Meridia, vol focalitzar-se en la compra d’empreses de sectors d’estil de vida i benestar, segons va explicar David Torralba, el soci responsabl­e de les inversions financeres de la gestora. “Des d’alimentaci­ó o cosmètics a salut, anàlisis clíniques o veterinàri­a”, va assegurar Torralba, que ja ha tancat les dues primeres inversions del fons amb la compra del grup de restauraci­ó Andilana i el fabricant d’aliments gurmet Sosa.

Torralba va explicar que el fons neix amb la filosofia de centrar-se en “capital creixement”, és a dir en invertir en companyies amb un alt potencial de creixement de les vendes. “Busquem firmes en vetes de mercat en les quals preveiem creixement­s explosius, per acompanyar-les en el creixement. A diferència d’altres gestores no volem prendre’n tot el capital, sinó

casar-nos amb els gestors de companyies d’èxit que continuïn compromeso­s amb l’empresa com a accioniste­s”, va explicar. Aquesta filosofia, a més, marca un element clau diferencia­l amb altres grups de capital risc, que assumeixen grans deutes per comprar empreses, que després traspassen a les mateixes companyies que han comprat.

El fons de la gestora que presideix Javier Faus ja té compromese­s aportacion­s d’inversors properes als 100 milions d’euros i preveu arribar a 125 milions de capital. “Els nostres inversors són institucio­ns, nacionals i estrangere­s, i family offices”, assegura Torralba, que fan una aportació mínima d’un milió d’euros. Constituït el maig de l’any passat, el fons té quatre anys, fins al 2020, per invertir els seus recursos. “Busquem comprar entre sis i vuit empreses, fent inversions d’entre uns 10 i 25 milions d’euros”, va explicar Torralba.

 ?? AITOR ETXEBARRIA / MERIDIA CAPITAL ?? David Torralba, soci de Meridia Private Equity
AITOR ETXEBARRIA / MERIDIA CAPITAL David Torralba, soci de Meridia Private Equity

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain