La Vanguardia (Català-1ª edició)

La soferta parella de Maradona

ROCÍO OLIVA, A L’ULL DE L’HURACÀ DESPRÉS D’UN ALTRE EPISODI POLÈMIC AMB EL SEU COMPANY EN L’ÚLTIMA VISITA A MADRID

- CRISTINA TOMÁS

La setmana passada Diego Armando Maradona i la seva parella Rocío Oliva van visitar Madrid per veure el partit de Champions League de l’equip merengue contra el Nàpols. Van celebrar Sant Valentí entre bombolles i xampany a l’hotel Eurostar Suites de Mirasierra, el mateix lloc on també s’allotjava l’equip italià. Però el que prometia ser una plàcida i romàntica vetllada es va convertir en escàndol. Minuts més tard que Rocío publiqués en el seu compte d’Instagram instantàni­es de tots dos abraçant-se i besant-se, van ser notícia després d’una trucada a la policia que va posar els efectius del Summa en marxa per una presumpta agressió del futbolista a la seva parella.

Tots dos van presentar declaració, però cap d’ells no va denunciar els fets. Maradona va desmentir l’aldarull en el seu compte de Facebook: “No hi ha cap denúncia i ningú no va saber explicar el motiu d’aquest xou mediàtic. Estic passant per un gran moment, que ho expliquin com vulguin”.

Des que Rocío va començar la seva relació amb el Pelusa–amb qui ja fa quatre anys que surt– la polèmica ha estat sempre present en la seva vida. El 2014 va sortir a la llum un vídeo en què es veia com Maradona agredia la jove. De vegades la realitat supera la ficció: aquell mateix any, per una discussió que van tenir a Dubai, l’exfutbolis­ta va fer-la fora de casa i la va denunciar per un presumpte robatori de joies valorades en gairebé mig milió d’euros.

“El meu pare el meu àngel, Luciano la meva vida i River la meva passió”. Així es defineix a si mateixa en el seu compte d’Instagram. La seva vida ha estat una autèntica odissea. El seu pare, Juan José Oliva, el van matar per un deute de 180 pesos argentins (gairebé onze euros) en una festa familiar; una imatge que no se li esborrarà mai de la memòria. El seu germà petit –Luciano, de 9 anys– és la seva autèntica devoció. Té el futbol com a bandera, igual que la seva parella; ell és la gran llegenda del Boca Juniors, i ella una fanàtica del seu etern rival: River Plate. De fet, Rocío és tan apassionad­a de l’equip que el porta tatuat.

De cabellera llarga i rossa, ulls marrons i veu dolça, Rocío Oliva va néixer a Buenos Aires el 14 de juliol del 1990, sis dies després que l’astre del futbol disputés la final del Mundial a Itàlia. Ara té 26 anys, gairebé trenta menys que el futbolista, que acaba de fer-ne 56. Abans d’anarse’n a viure amb el Diez, vivia humilment a Bella Vista, al nord-oest de Buenos Aires amb la seva mare, el seu padrastre i el seu germà.

A Rocío no li va costar mai posar-se davant un llibre, encara que sempre ha preferit llegir una novel·la que fer un cop d’ull a La crítica de la raó pura de Kant o estudiar història. La preocupaci­ó de la seva mare sempre va ser que estudiés i ella va decidir fer-li cas: es va graduar com a Visitadora Mèdica a la Universita­t del Salvador amb una mitjana de nou, però no ha exercit mai la professió.

Desafiador­a, riallera i sensible. Al seu pare no li va agradar mai que estigués tot el dia amb una pilota entre els peus. Ara és futbolista de professió i al mateix River Plate va començar aquest camí quan amb prou feines tenia 15 anys. És centrecamp­ista, esquerrana i ha passat per equips com el Deportivo Alaya, el Platense o el Racing. Sempre ha portat el número deu a l’esquena, el mateix que lluïa l’ídol del futbol argentí amb qui avui comparteix la seva vida.

Va saltar a la fama per la seva relació amb el polèmic Maradona que tot sovint, com quan escampava la seva màgia al camp, és notícia. Des d’aquell moment, el passat més fosc de Rocío va sortir a la llum. La jove és exparella d’un barra brava (ultres) del River Plate, Cuca Girón, avui empresonat per l’homicidi de Gonzalo Acro.

Completame­nt enamorada –assegura–, continua remant enmig de la tempesta.

Van matar el seu pare per un deute de 180 pesos argentins (uns onze euros) en una festa familiar

 ?? DARKO BANDIC / AP ??
DARKO BANDIC / AP
 ??  ?? L’exfutbolis­ta i la jove han deixat i han reprès la relació en diverses ocasions i tenen un llarg historial de violència, ruptures i fins i tot denúncies per robatori
L’exfutbolis­ta i la jove han deixat i han reprès la relació en diverses ocasions i tenen un llarg historial de violència, ruptures i fins i tot denúncies per robatori

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain