La Vanguardia (Català-1ª edició)

Per un Mobile en pau.

El conseller delegat del Mobile World Congress celebra que no hi hagi cap vaga de transport

- DAVID GUERRERO L’Hospitalet de Llobregat

AJohn Hoffman, el conseller delegat del Mobile World Congress (MWC), se’l veu tranquil. Sense cap vaga de transport públic a l’horitzó, fa cara d’estar relaxat. “La línia 9 de metro és fantàstica; és una gran sort que la puguem tenir en marxa sense problemes”, diu després del tràngol de l’any passat, quan el fracàs de les negociacio­ns amb els treballado­rs de TMB li va agrejar el sentit de l’humor, fins al punt que va plantar les autoritats en el recorregut inaugural.

“Aquest any tot anirà bé”, assegura entre plats de pernil ibèric i copes de vi del Penedès al village instal·lat a la plaça Europa de l’Hospitalet, un espai que fusiona gastronomi­a i cultura a les portes del recinte firal. Hi haurà pernil i paella per als congressis­tes i tapes elaborades amb productes del Parc Agrari del Baix Llobregat per als locals.

Tot plegat acompanyat d’espectacle­s

La demanda de productes de luxe com la llagosta i el llamàntol europeu es multipliqu­en per deu

de carrer i actuacions musicals. En diuen L’H Experience. L’alcaldessa de la ciutat, Núria Marín, fa d’amfitriona. Explica que ahir li va trucar un amic per dir-li que no hi havia manera de trobar una habitació per culpa del congrés. “Us demano disculpes per saturar els hotels i ocupar la ciutat uns quants dies”, respon Hoffman, encantat del tracte que rep cada cop que trepitja l’Hospitalet.

El menjar és un dels elements fonamental­s per al capitost del Mobile i els més de 100.000 congressis­tes. Ja es veuen aparcades davant alguns dels millors restaurant­s les furgonetes negres de transport privat que transporte­n els alts càrrecs de les companyies telefòniqu­es. Les empreses de Mercabarna asseguren que venen entre un 15% i un 35% més gràcies al congrés. La demanda de productes de luxe, com les hamburgues­es de la carn més selecta, la llagosta i el llamàntol europeu, s’arriba a multiplica­r per deu, segons l’associació de concession­aris de Mercabarna.

Les cuines de Gastrofira, a l’interior de la Fira de Barcelona, treballen 24 hores ininterrom­pudes des de principis de setmana. Se serviran 45 tones de menjar durant els quatre dies de congrés. No es veu, però la seva feina és imprescind­ible per a l’èxit del congrés. Com també l’activitat incessant que es registra als pavellons fins diumenge a última hora.

A l’hora de dinar, un taxi s’atura davant una porta lateral i descarrega grans bosses de menjar encarregad­es a un restaurant xinès. Les empreses que munten els estands més espectacul­ars, com Huawei i Sony, porten personal de països asiàtics exclusivam­ent per construir-los. Ells també mengen, encara que no sigui als mateixos restaurant­s que els seus caps.

 ?? DAVID AIROB ?? El conseller delegat del Mobile World Congress, John Hoffman, va celebrar ahir amb l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, que la fira que comença dilluns se celebri aquest any sense vagues del transport.
DAVID AIROB El conseller delegat del Mobile World Congress, John Hoffman, va celebrar ahir amb l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, que la fira que comença dilluns se celebri aquest any sense vagues del transport.
 ?? DAVID AIROB ?? John Hoffman i Núria Marín brinden per la nova edició del Mobile World Congress
DAVID AIROB John Hoffman i Núria Marín brinden per la nova edició del Mobile World Congress

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain