La Vanguardia (Català-1ª edició)

Funambulis­me blanc

El Madrid va guanyar a Bilbao en un altre partit molt disputat

- Madrid

El Madrid reforça el seu lideratge a San Mamés, la sortida més temuda pels de Zidane de totes les que els queden a la Lliga, amb una victòria del mateix estil que les últimes, amb molt de patiment davant l’Athletic en un partit poc controlat que va caure d’un costat però hauria pogut caure de l’altre.

El Madrid va reforçar el seu lideratge a San Mamés, la sortida que més temien els blancs de totes les que li queden a la Lliga. La victòria va ser molt de l’estil de les últimes, patint molt en un partit poc controlat que podria haver caigut per a qualsevol dels dos equips. El Madrid es va imposar perquè, tot i que el joc col·lectiu deixa bastant a desitjar, té una plantilla tan bona i té tant de tot que sempre apareix algú que salva els mobles. Aquesta vegada no va ser el bomber de guàrdia, Sergio Ramos, tot i que el sevillà va disposar d’un cop de cap clar que se li’n va anar a fora per molt poc. Aquesta vegada el paper d’heroi el van assumir Benzema i Casemiro. No només perquè van ser els autors dels gols, sinó perquè cadascun a la seva manera va aguantar el Madrid quan ho passava pitjor i es pressentia tragèdia blanca.

San Mamés sempre exigeix. Aquí en aquest campionat només havia guanyat el Barcelona i en la segona jornada de la Lliga. L’Athletic venia de guanyar el seu derbi a Anoeta i va fer una sortida impactant. Va tancar el Madrid a la seva àrea durant els deu primers minuts i només li va faltar una mica de finor als últims metres per agafar avantatge. A San Mamés Zidane va disposar del seu onze de gala, amb el recanvi de Nacho per Pepe. La novetat va ser que Bale va jugar una mica més endarrerit, i per tant l’equip era més un 4-4-2 que una altra cosa. En qualsevol cas, d’entrada el problema del Madrid no va ser el dibuix sinó el rival, que li va passar per sobre per actitud i decisió.

El centre del camp blanc va dimitir molt aviat pel mal dia de Kroos i Modric. Allà només creixia Casemiro, que fa tots els paper de l’auca i, sense tenir una bona sortida de pilota, és únic per multiplica­r-se i tapar els forats que provoca l’absentisme laboral dels de dalt.

Quan ho passava més malament, el Madrid va començar a recompondr­e’s per la inesperada aparició al centre del camp de Benzema. El francès poques vegades dona un cop de mà, però sembla que el País Basc el motiva. A Ipurua havia jugat el millor partit d’aquesta campanya, fins ahir. La irrupció de Benzema a San Mamés va resultar decisiva. Va començar a associarse amb uns i altres, a crear línies de passada i a sobre va anar a la rematada. Es va convertir alhora en el millor migcampist­a i el millor davanter dels seus. Benzema no va trobar ajuda en Bale, que va estar desastrós, però sí en Cristiano, una altra vegada en la seva versió col·laboradora i no de depredador d’àrea. Per aquesta via el Madrid es va avançar al marcador. Cristiano, en lloc d’entestar-se a esgotar una de les seves internades, va trobar un gran passada a l’àrea que Benzema va clavar a la xarxa amb un bon gest tècnic que va fer inútil l’estirada d’Arrizabala­ga.

Sense merèixer-s’ho, el Madrid es trobava a mitjan primer temps a dalt en el marcador. L’Athletic no es va arronsar. Va posar una altra marxa en el seu joc i va arribar al descans col·locant una altra vegada el Madrid a la seva àrea en un xoc volcànic per una entrada molt lletja de Raúl García a Nacho.

La segona part va començar la mateixa dinàmica. El Madrid es defensava sense pilota i l’Athletic no trobava la manera de trencar la xarxa defensiva. Passat el primer quart d’hora i quan l’Athletic baixava de ritme per cansament i impotència, Zidane li va venir a oferir una ajuda preciosa. El francès gairebé mai no l’encerta amb els canvis i sol fer-los massa tard, però ahir va prendre una decisió que ningú no va entendre i que li podria haver costat molt cara. Va treure Modric per Lucas Vázquez. El croat no estava gaire fi, però era Bale el que estava demanant el canvi a crits.

L’Athletic va visualitza­r de seguida que el Madrid havia perdut força al centre de camp, va posarhi ganes i quatre minuts després va trobar l’empat en una centrada a l’àrea que va prolongar Raúl García de cap perquè Aritz Aduriz encertés amb un altre cop de cap letal.

Amb vint minuts de marge i un Madrid mal col·locat el partit semblava que virava per a un Athletic més fresc. Però el Madrid gairebé sempre té recursos per a tot. Casemiro va marcar molt aviat caçant una pilota morta a l’àrea després d’un córner que va pentinar Cristiano. El gol va ser un cop anímic molt fort per als de Valverde. Després Zidane es va permetre fins i tot el luxe per treure Cristiano quan faltaven onze minuts. San Mamés no va frenar el líder.

ELS MILLORS Benzema va marcar el seu vuitè gol i Casemiro el seu segon; Cristiano va passar més que rematar

CANVI INEXPLICAB­LE Zidane va aixecar l’Athletic traient Modric per Vázquez i deixant el seu centre del camp en inferiorit­at

 ?? LUIS TEJIDO / EFE ?? Casemiro va marcar en aquesta acció el gol del triomf madridista després de l’empat d’Aduriz
LUIS TEJIDO / EFE Casemiro va marcar en aquesta acció el gol del triomf madridista després de l’empat d’Aduriz

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain