La Vanguardia (Català-1ª edició)

Les estilistes més cotitzades entre les estrelles de Hollywood

Totes les celebritat­s de Hollywood tenen el seu estilista en nòmina

- MARGARITA PUIG

A la rereguarda de tota catifa vermella i de gairebé tota celebritat digna d’aquest nom hi ha la feina d’un autèntic exèrcit d’estilistes. Ells són les altres estrelles a l’ombra que poden impulsar (o destruir) de manera determinan­t una carrera. D’entre la trentena d’assessors reconeguts que els grans noms del món de l’espectacle voldrien tenir a la seva disposició només destaquen tres homes. Són Brandon Maxwell, creador dels dissenys bojos de Lady Gaga; Rob Zangardi, responsabl­e de molts estilismes de Jennifer López, i Jason Rembert, que sol vestir Rita Ora. La resta solen ser dones.

Però si n’hi ha una que tots (o, més ben dit, totes) sospiren perquè els organitzi l’armari és Petra Flannery. Gairebé tan estrella com les actrius que vesteix, va ser qui va construir el look de discreta brillantor i serrells daurats amb què Emma Stone va enlluernar quan va rebre l’Oscar per La La Land. L’estilista va triar precisamen­t l’últim disseny (manufactur­at per un equip d’onze persones, que hi van invertir més de 1.700 hores) que Riccardo Tisci va crear abans d’abandonar Givenchy. Només aquest detall ja dona una pista del seu ull entrenat per al màxim encert.

Però no era la primera vegada que aquesta estilista que més d’un cop ha acaparat la portada de revistes al costat dels famosos que assessora aconseguia que Emma Stone s’erigís en la reina de l’estil. També el 2015 va situar l’actriu al número u de la llista de les més ben vestides amb la granota de Lanvin que duia aquell any a la gala dels Globus d’Or.

El que fa especial la feina de Petra Flannery és la seva capacitat per projectar els looks que veu a la passarel·la en les dones que assessora, entre les quals hi ha també Mila Kunis o Andrew Garfield. I Amy Adams i Claire Danes. Però no gaires més. Refusa acollir massa clientes perquè, com deia fa poc en una entrevista a Hollywood Reporter, “no es tracta només d’arribar i vestir algú, cal conèixer bé aquella persona per encertar-la”.

El 2006 va començar a treballar amb Faith Hill i Zoe Saldana, les seves dues primeres clientes, per adaptar les millors propostes per a elles de les seves firmes preferides. D’Atelier Versace, Calvin Klein, Christian Dior i Armani Privé, entre d’altres, però sobretot de Givenchy. L’estilista, que no fa gaire va ser aclamada pel vestit metal·litzat que li va suggerir a Emilia Clarke als premis Emmy 2016, va començar treballant en una boutique que oferia peces especials de Calvin Klein i Dries van Noten, des-

La reina de les estilistes és Petra Flannery, autora del look d’Emma Stone a la gala dels Oscars

prés va ser booker d’Elit i finalment va fer el pas a convertir en marca el seu talent per vestir les estrelles.

Kate Young, que va estudiar Llengua Anglesa i Història de l’Art a Oxford, és una altra de les estilistes famoses, en el seu cas pel vestit que portava Natalie Portman als Oscars 2012. També és a la meca de les estilistes Micaela Erlanger: ella va entrar a l’elit de les assessores d’imatge després de vestir de vermell Lupita Nyong’o per als Globus d’Or el 2014, però sobretot per vestir Mery Streep a la gala dels Oscars (i resoldre la seva enganxada amb Chanel amb un encertat Elie Saab). I és igual de famosa la jove Leslie Fremar, amb Julianne Moore entre les seves clientes més veteranes. De vegades els estilistes actuen en parella. És el cas de Karla Welch i Kemal Harris, autores dels estilismes de Robin Wright (l’ex de Sean Penn, que triomfa a House of cards). Altres noms que cal tenir en compte? Ilaria Urbinati, en qui confia Bradley Cooper. I Elisabeth Stewart, que governa a l’armari de Viola Davis.

 ?? EDDY CHEN/ABC ?? MICAELA ERLANGER Meryl Streep va anar als Oscars amb aquest vestit blau amb pedreria d’Elie Saab (per a disgust
de Chanel)
EDDY CHEN/ABC MICAELA ERLANGER Meryl Streep va anar als Oscars amb aquest vestit blau amb pedreria d’Elie Saab (per a disgust de Chanel)
 ??  ?? ELIZABETH STEWART L’estilista de Viola Davis va triar un model de Michael Kors per a la gala dels Globus
d’Or d’aquest any
ELIZABETH STEWART L’estilista de Viola Davis va triar un model de Michael Kors per a la gala dels Globus d’Or d’aquest any
 ??  ?? KARLA WELCH El Vuitton que va triar per a l’actriu Ruth Negga
va ser la sensació de la gala dels Globus d’Or,
al gener
KARLA WELCH El Vuitton que va triar per a l’actriu Ruth Negga va ser la sensació de la gala dels Globus d’Or, al gener
 ??  ?? PETRA FLANNERY És l’estilista
d’Emma Stone; aquí,
amb el Givenchy amb el qual
va recollir l’Oscar per
La La Land
PETRA FLANNERY És l’estilista d’Emma Stone; aquí, amb el Givenchy amb el qual va recollir l’Oscar per La La Land
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ?? GEORGE PIMENTEL/WIREIMAGE ??
GEORGE PIMENTEL/WIREIMAGE
 ?? REUTERS/MARIO ANZUONI ??
REUTERS/MARIO ANZUONI
 ?? VENTURELLI/WIREIMAGE ??
VENTURELLI/WIREIMAGE
 ??  ??
 ?? JAMES DEVANEY/WIREIMAGE ?? KATE YOUNG L’actriu Margot Robbie va triomfar en
l’estrena d’Esquadró suïcida amb un Alexander
McQueen
JAMES DEVANEY/WIREIMAGE KATE YOUNG L’actriu Margot Robbie va triomfar en l’estrena d’Esquadró suïcida amb un Alexander McQueen
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain