La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un detingut per estafar dones inscrites en webs de cites

- Redacció

Agents dels Mossos d’Esquadra de Sant Feliu de Llobregat van detenir ahir un home de 43 anys, veí de Vitòria, acusat d’estafar 60.000 euros a Catalunya a dones de qui obtenia el telèfon en webs de cites.

L’home obtenia el número de telèfon de la víctima mitjançant una pàgina de contactes d’internet. A continuaci­ó enviava un missatge de WhatsApp a la víctima que simulava ser un error casual. Després d’aquell primer contacte establia una conversa telefònica en la qual intentava obrir una relació amistosa.

Les seves víctimes sempre eren dones espanyoles, amb edats d’entre 35 i 45 anys, que tenien feina i que eren solteres o separades. L’acusat assegurava tenir profession­s com les d’oficial de salvament marítim, mànager de promeses de futbol del Barça i afirmava ser membre d’una família amb una posició econòmica i social elevades.

Quan ja havia establert una relació, proposava a les víctimes de fer un viatge junts i els demanava diners en efectiu per fer la reserva.

Per aquest procedimen­t és l’autor d’almenys cinc estafes denunciade­s a Catalunya: a Barcelona (2), Martorell —on va aconseguir 40.000 euros–, Granollers i Sant Joan Despí. L’home ha estat detingut 16 vegades des del 1994, principalm­ent per estafes per tota Espanya, amb víctimes a Vitòria, Àlaba, Barcelona, Madrid i Saragossa. Tenia sengles ordres d’ingrés a presó de les audiències provincial­s de Saragossa i de Gipuzkoa. La jutgessa de guàrdia va decretar ahir el seu ingrés a la presó.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain