La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un dia per a les vocacions sacerdotal­s

- J.J. OMELLA, arquebisbe de Barcelona Joan Josep Omella

Avui, festivitat de Sant Josep, estem d’enhorabona. Els seminarist­es Josep Roca, Pere Alavedra, Alberto Moreno-Palancas i Iñaki Marro seran ordenats diaques a la basílica de la Sagrada Família. Preguem per ells i per les seves famílies.

Estic molt content de veure que els joves segueixen responent la crida del Senyor. El nostre seminari funciona. Hi ha un bon grup de joves alegres, senzills, entregats a l’estudi i al servei en les diverses parròquies de la diòcesi durant els caps de setmana. Els he visitat, he parlat amb cadascun d’ells, hem compartit plegats l’oració i el menjar. Puc dir que són joves arrelats en la societat d’avui, amb el cor seduït pel Senyor i frisosos per servir les persones.

Enguany la Conferènci­a Episcopal Espanyola ens anima a viure el dia del Seminari amb plena intensitat i sentit. “Prop de Déu i dels germans” és el lema que proposa en aquesta jornada a favor de les vocacions sacerdotal­s.

La proximitat entre dues persones sempre significa entrega, generosita­t i donació de vida. Jesús ens ha ensenyat a entregar-nos com Ell s’entrega a nosaltres: “Em va estimar i es va entregar ell mateix per mi” (Ga 2, 20), “Això és el meu cos, entregat per vosaltres” (Lc 22, 19b). Jesús mai va dir als apòstols “coneix-te a tu mateix”, sinó “coneix el meu amor”.

La felicitat de l’home no es pot plantejar amb els criteris del món, sinó amb els criteris de Déu. No es pot enfocar amb l’egoisme, sinó amb una sincera i autèntica relació d’amor cap als germans. Quantes vegades mirem Déu i els germans tancats en nosaltres mateixos? No hem de tenir por d’obrir-nos a la presència de Déu i a l’entrega als germans.

La trobada de cor a cor il·lumina la vida amb l’amor de Déu: hi ha una trobada personal i hi ha una llum que ens il·lumina i ens supera, només llavors acceptem amb fe el que el Senyor ens manifesta. Això és el que marca una vida. Cal aprendre a mirar cada home des del cor de Déu amb aquesta actitud i amb aquesta mirada, correspone­nt a l’amor de Déu.

La conversió de l’home pecador es dóna en experiment­ar aquest Amor contemplan­t Crist i obrint-se al seu Cor mansuet i humil. En el Cor de Crist se’ns revela el cor de l’home. La maduresa de la vida cristiana consisteix a aprendre a mirar cada persona des del cor de Déu amb una permanent simpatia cap a tota la creació.

Demanem al Senyor que no faltin joves que responguin a la seva crida per ser sacerdots, servidors de la comunitat, instrument­s de l’amor de Déu cap a totes les persones. I acompanyem els nostres seminarist­es perquè continuïn avançant amb generosita­t en el camí emprès. Que no tinguin por, ja que ser sacerdot és una vocació i un servei preciós.

Us animo a tots a demanar a l’Amo dels sembrats mans per segar-los. I demaneu per nosaltres, els sacerdots, que siguem un entre vosaltres, que siguem un amb el poble, aquest Poble de Déu, que sovint camina com les ovelles sense pastor. El Senyor no es deixarà guanyar en generosita­t.

Quatre seminarist­es són ordenats diaques avui a la Sagrada Família: preguem per ells i les seves famílies

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain