La Vanguardia (Català-1ª edició)

Wawrinka desperta del somni Pablo Carreño

- Barcelona

Els 183 centímetre­s d’altura de Stan Wawrinka semblaven la figura d’un gegant per a l’asturià Pablo Carreño en la seva primera semifinal d’un Masters 1.000. Poc més d’una hora va durar el seu somni a Indian Wells davant el número tres del món, que el va escombrar sense contemplac­ions: 6-3 i 6-2 en 1 hora i 4 minuts. Així i tot, Carreño obté premi al seu excel·lent torneig: s’embutxacar­à un botí de 251.000 dòlars (ja n’havia guanyat 315.000 aquest 2017) i continuarà pujant en l’ascensor de l’ATP. Aquest dilluns serà al 19è lloc, quatre pisos més amunt del seu actual 23è del rànquing.

Pablo Carreño, natural de Gijón de 25 anys i resident a Barcelona des que va arribar al CAR de Sant Cugat de jovenet, poca cosa va poder fer contra un Wawrinka superior en el servei. La dada és aclaparado­ra: un 80% de sacades guanyades, va tenir el suís, per un 55% de l’espanyol, que cedia el servei en el vuitè joc (5-3) després d’haver salvat una bola amb el 3-2. Wawrinka va rematar el set amb un últim joc en blanc. En 29 minuts estava sentenciat.

Va oposar més resistènci­a a l’inici de la segona mànega, però per acabar cedint el servei en el tercer joc (2-1) en 22 minuts. A partir de llavors un trencament més (5-2) i passejada final per al suís, que en el còmput global va ser molt superior: 10 cops guanyadors i 24 errors no forçats Carreño, pels 17 i 16 d’un Wawrinka que eleva a 3-0 els duels directes amb l’espanyol (l’havia guanyat el 2016 a Ginebra i el 2013 a Oeiras, Portugal).

La derrota, setena en 19 partits aquest any, no enterbolei­x la sensaciona­l progressió de l’asturià, que fa quatre anys va caure al top 700 arran d’una operació d’hèrnia discal que el va apartar set mesos de les pistes. Amb Samuel López i César Fábregas, entrenant a Barcelona i a l’acadèmia de Ferrero a Villena, Carreño ha anat escalant constantme­nt. El 2016 va guanyar els dos primers títols ATP (Moscou i Winston-Salem) i va disputar les finals d’Estoril i São Paulo. I en el primer terç d’aquest curs ja ha jugat una final (Rio) i tres semifinals (Buenos Aires, São Paulo i Indian Wells).

Roger Federer va guanyar Jack Sock (6-1 i 7-64) en l’altra semifinal i hi haurà duel suís a la final.

UNA PROGRESSIÓ VERTIGINOS­A Amb 19 anys Carreño va caure al top 700 arran d’una operació d’hèrnia discal; dilluns serà al top 20

 ?? CLIVE BRUNSKILL / AFP ?? Pablo Carreño torna un cop a Stan Wawrinka
CLIVE BRUNSKILL / AFP Pablo Carreño torna un cop a Stan Wawrinka

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain