La Vanguardia (Català-1ª edició)

El món empresaria­l, polític i social acomiada Salvador Gabarró

El president d’honor de Gas Natural, que va morir divendres, va ser enterrat ahir

- LALO AGUSTINA Barcelona

Ahir una nombrosa representa­ció del món de l’empresa, la política i de la societat civil va assistir al funeral de Salvador Gabarró, president d’honor de Gas Natural, mort divendres passat a Barcelona als 81 anys. Tothom va voler acompanyar la família i acomiadar un directiu amb una llarga trajectòri­a, reconegut i volgut pels qui el van tractar.

Entre els assistents hi va haver tota la plana major de La Caixa i les seves principals empreses, juntament amb pràcticame­nt tot el consell d’administra­ció i l’alta direcció de Gas Natural Fenosa. Des d’Isidre Fainé, president de la Fundació Bancària La Caixa i de Gas Natural, a Jordi Gual, president de CaixaBank; Antoni Massanell, vicepresid­ent; Gonzalo Gortázar, conseller delegat; Juan Antonio Alcaraz, director general, i Jaume Giró, director general de la Fundació La Caixa.

Rafael Villaseca, conseller delegat de Gas Natural, hi va anar amb tot l’equip i molts directius del sector, com Borja Prado, president d’Endesa, que va passar pel tanatori divendres a la nit, i Antonio Llardén (Enagas), Antoni Brufau (Repsol), Maite Costa (antiga presidenta de la CNE), Salvador Alemany i Francisco Reynés (Abertis), entre d’altres.

L’expresiden­t de la Generalita­t, Artur Mas, i el cap de l’oposició de l’ajuntament de Barcelona i exalcalde, Xavier Trias, es van acomiadar de Gabarró abans de la cerimònia, a la qual sí que van assistir els consellers Jordi Baiget (Empresa i Coneixemen­t) i Santi Vila (Cultura) i altres polítics històrics com David Madí (ara al consell assessor d’Endesa a Catalunya), l’expresiden­t José Montilla i els exconselle­rs Antoni Castells i Francesc Homs.

Javier Godó, comte de Godó i editor de La Vanguardia, Juan Rosell (CEOE), Joaquim Gay de Montellà (Foment del Treball), Miquel Valls (Cambra de Comerç de Barcelona), Jordi Alberich (Cercle d’Economia), Jordi Canals (Iese), José Luis Bonet (Cambra d’Espanya), Ramon Adell (AED), Carles Tusquets (Trea Capital), Sebastià Salvadó (Racc) i Amancio López (Hotusa) també es van trobar entre les més de 300 persones que van acomiadar Gabarró. A la sortida molts recordaven que, per sobre de la seva tasca com a directiu –primer a Roca Radiadors i després a Gas Natural Fenosa–, sobresorti­a la personalit­at d’un directiu amb una gran vocació de servei a la societat i amic dels seus amics.

 ?? XAVIER CERVERA ?? Isidre Fainé, president de la Fundació La Caixa, conversa amb Javier Godó, comte de Godó i editor de La Vanguardia, a la sortida del funeral
XAVIER CERVERA Isidre Fainé, president de la Fundació La Caixa, conversa amb Javier Godó, comte de Godó i editor de La Vanguardia, a la sortida del funeral

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain