La Vanguardia (Català-1ª edició)

Forn proposarà en el ple de censurar els dos anys de govern de Colau

- Redacció

El grup Demòcrata està a punt per treure tota l’artilleria en els dos anys que li queda a l’alcaldessa Ada Colau de mandat. Després que el portaveu dels demòcrates, Joaquim Forn, valorés molt negativame­nt en una conferènci­a dimarts passat la gestió dels comuns, ahir va anunciar que en el ple el seu grup presentarà una proposta per reprovar la gestió de Colau. Forn va assegurar que en aquest temps no s’han complert les promeses electorals de les quals va fer bandera Colau a la campanya electoral, com els desnonamen­ts que no s’han frenat, les desigualta­ts que han crescut amb més gent dormint al carrer o els preus de lloguer que han pujat. La iniciativa que es debatrà en el ple proposa governar des del diàleg, garantir el civisme i la convivènci­a, impulsar el progrés econòmic, respectar els acords majoritari­s i abandonar la paràlisi i la propaganda.

El grup Demòcrata també reclamarà al primer tinent d’alcalde crear una oficina especial per ajudar els ciutadans a recuperar la plusvàlua abonada per vendre el seu pis sense guanys. També presentarà un altre prec perquè s’ampliï el programa de cessió d’habitatge que duu a terme la Fundació Habitat3 per dotar-lo econòmicam­ent i ampliar la borsa de pisos.

En el ple de demà, amb poques mesures de govern, també es debatrà una proposta d’ERC per ajudar a prestigiar el cos de la Guàrdia Urbana després de la mort d’un agent i la presumpta implicació de dues policies més en el cas. Els republican­s reclamen reforçar la unitat de règim intern amb el personal i els

ERC proposa mesures per prestigiar el cos de la Guàrdia Urbana després de l’assassinat d’un agent

recursos necessaris i estudiar l’ús de càmeres en les actuacions dels agents. Segons el regidor Jordi Coronas, “aquesta unitat no és proporcion­ada amb la magnitud del cos. Amb set persones no es pot garantir un bon servei en un cos de més de 3.000 agents”. També demanen que es planifiqui­n les convocatòr­ies de promocions del 2018 al 2020 per assolir el nombre d’agents necessaris. Sobre la proposta de Cs per crear una comissió d’investigac­ió de l’àrea d’Urbanisme durant el mandat de Xavier Trias, ERC reclamarà que les investigac­ions s’iniciïn el 2007. Aquesta comissió estarà presidida per un regidor de Ciutadans.

Precisamen­t, ahir la presidenta de Cs, Carina Mejías, va denunciar el fre de les inversions que suposa la gestió de l’alcaldessa amb criteris arbitraris. En aquest sentit, va criticar que totes les mesures posades en marxa “són restrictiv­es i ideològiqu­es, i en cap cas no afavoreixe­n les condicions necessàrie­s per abordar els reptes de futur”. Per la seva part, el líder popular Alberto Fernández, que dimarts passat va fer una dura anàlisi de la gestió de Colau, va carregar ahir contra els seus socis de govern, el PSC, per no aportar centralita­t ni estabilita­t.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain