La Vanguardia (Català-1ª edició)

Últim retard del mercat de Sant Antoni

- L. BENVENUTY Barcelona

Nou retard en les obres de reforma del mercat de Sant Antoni. Ahir la regidora de Comerç i del districte de l’Eixample, la socialista Montserrat Ballarín, va anunciar que el modernitza­t recinte obrirà les portes l’abril del 2018, no pas a finals d’aquest any. Aquesta última demora respon principalm­ent a la voluntat del govern municipal d’inaugurar l’equipament una vegada que l’entorn hagi estat reurbanitz­at.

I és que sengles trams d’illa dels carrers Comte Borrell i Tamarit seran per als vianants, i en la seva confluènci­a s’aixecarà una plaça d’uns 2.000 metres quadrats. Després aquesta conversió en zona de vianants es prolongarà fins a una illa més de cada carrer. Els districtes de l’Eixample i Ciutat Vella encara estan estudiant què fan amb l’espai de la ronda Sant Antoni ocupat pel mercat provisiona­l. Tot apunta que els cotxes no tornaran a circular per aquest vial, tal com feien abans de les obres, però els tècnics encara han de decidir com es concretarà la reducció del trànsit.

La regidora Ballarín també va dir que l’Ajuntament finalment va poder acordar amb els llibreters del mercat dominical la seva ubicació definitiva. El tema ja feia uns quants mesos que estava enquistat. L’Ajuntament instal·larà quatre línies de marquesine­s fixes als laterals del mercat. Està descartada la carpa de posar i treure proposada inicialmen­t. Aquesta disposició no resulta del tot satisfactò­ria per als llibreters, però permetrà que la reducció del dominical sigui inferior a la prevista en un primer moment.

 ?? ARXIU ?? Imatge virtual dels futurs voltants
ARXIU Imatge virtual dels futurs voltants

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain