La Vanguardia (Català-1ª edició)

Bill Cosby denuncia que el jutjarà un jurat de blancs

- Agències

El jurat que decidirà condemnar o absoldre el còmic Bill Cosby al seu pròxim judici per assalt sexual a l’àrea de Filadèlfia està pràcticame­nt designat, després que ahir un nou grup d’uns 100 possibles jurats fossin convocats en una sala de Pittsburgh.

En tot cas, la defensa ha expressat que els fiscals estan provant d’excloure els negres del panell. Onze dels dotze jurats regulars ja han estat selecciona­ts, i tots excepte un són blancs. El jutge Steven O’Neill, que provarà d’establir el jurat final i sis suplents dimecres, va rebutjar els arguments de la defensa, dient que reconsider­aria si els advocats de Cosby, que és negre, poden proporcion­ar proves estadístiq­ues.

Cosby, de 79 anys, està acusat d’haver drogat i agredit sexualment Andrea Constand, exentrenad­ora de bàsquet de la Universita­t de Temple, a la seva casa de Filadèlfia el 2004. Desenes de dones més s’han presentat els últims anys acusant l’actor d’abús sexual similar, però les acusacions de Constand són les úniques que s’han substancia­t en una causa criminal.

El jutge O’Neill ha interrogat els possibles membres del jurat sobre qüestions com la seva familiarit­at amb l’escàndol de Cosby i sobre si coneixen les víctimes d’agressió sexual. A les dues parts se’ls permet rebutjar un cert nombre de possibles jurats sense donar cap explicació. Però quan els fiscals van expressar la seva negativa dimarts cap a una dona negra, els advocats defensors van objectar, dient que el jurat, que té una dona negra, no era prou divers per donar a Cosby un judici just.

 ?? GENE J. PUSKAR / AP ?? Cosby sortint del jutjat
GENE J. PUSKAR / AP Cosby sortint del jutjat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain