La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’Espanyol es fixa Europa com a principal objectiu

- RAMÓN ÁLVAREZ Cornellà de Llobregat

Parlar d’Europa ja no és tabú a Cornellà. L’Espanyol, a través del seu conseller delegat, Ramon Robert, va fixar ahir com a principal objectiu de la pròxima temporada tornar a la competició continenta­l. Ja no és un projecte de futur, sinó d’un present immediat. “El nostre principal repte de la pròxima campanya és assegurar la solidesa esportiva i lluitar per Europa, mantenint el top 8 que hem aconseguit quan ens havíem marcat estar entre el top 10”, va explicar ahir el directiu en el primer balanç, genèric, de la temporada. D’aquí unes tres setmanes el club presentarà el pressupost que haurà de ratificar la junta d’accioniste­s i l’evolució del pla Espanyol 2020, que va presentar l’entitat després de l’arribada a la presidènci­a de Chen Yansheng.

Si bé és el més esperat i més mediàtic, el repte esportiu no és l’únic que s’ha fixat l’entitat de cara al curs que ve. Robert va anticipar també el principal objectiu econòmic d’aquest tancament d’exercici: assolir els 80 milions d’euros d’ingressos. Així com el principal repte de la nova campanya d’abonats, que també es presentarà d’aquí unes setmanes: arribar als 30.000 socis un cop superada la barrera dels 28.000 que va marcar Chen en l’última junta d’accioniste­s. Un altre repte social és ampliar la presència del club a les institucio­ns.

El conseller delegat també va confirmar que el club, seguint el mandat del propietari, ha començat a buscar espais per construir una nova ciutat esportiva. Ara per ara ha sondejat les instal·lacions que la Federació Catalana de Tennis té a Cornellà i les parcel·les annexes i les antigues instal·lacions militars de Can Torelló, a Gavà, propietat de l’Ajuntament, així com també les parcel·les annexes.

De la mateixa manera que va avançar un increment d’un 27% en ticketing i un 20% en retail (comerç al detall), va anunciar la pròxima ocupació dels locals comercials que hi ha als baixos de l’estadi, al costat del centre comercial Splau. A més de la posada en marxa de dos projectes de lleure i gastronomi­a els dies de partit que també seran presentats ben aviat: Match Day i Fun and Drinks.

En la parcel·la esportiva, tant Robert com el director esportiu, Jordi Lardín, van assegurar que arribaran entre quatre i cinc reforços, en funció de les baixes que hi pugui haver, que incrementa­ran el nivell de la plantilla. El principal escull tornarà a ser el sostre de la massa salarial que estableix la Federació d’acord amb els criteris de fair play financer de la UEFA. D’aquí uns dies l’Espanyol sabrà fins on pot arribar, tot i que l’increment no serà notable i el club continuarà limitat i obligat a fer contractes progressiu­s. “Mentre no millorem el nostre històric no podem esperar grans salts”, va reconèixer el conseller delegat.

Aprofitant l’acte d’ahir, el club va presentar el nou contracte de Piatti, una de les figures de l’equip aquesta campanya, per qui ha exercit l’opció de compra pactada amb el València. L’operació s’ha tancat en 1,5 milions d’euros, per més que el club valencià ha inflat la xifra afegint el que s’estalviarà a la fitxa del migcampist­a per intentar justificar que es desfà d’un dels jugadors que la UEFA ha situat a l’onze ideal de la passada campanya de la Lliga.

Lardín va explicar que el club potenciarà l’equip femení, que ha ofert un any més a Víctor Álvarez i que avui dia no té cap oferta per cap jugador.

EL FULL DE RUTA Arribar als 30.000 socis i obrir els locals comercials de l’estadi són altres reptes de l’any que ve

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain