La Vanguardia (Català-1ª edició)

Cellnex s’adjudica 2.200 torres suïsses amb altres socis

- EDUARDO MAGALLÓN Barcelona

Cellnex lidera el consorci que s’ha adjudicat un paquet de 2.239 torres de telecomuni­cacions a Suïssa propietat de l’operador Sunrise per 430 milions d’euros. L’operació permetrà a la companyia catalana –controlada per Abertis amb un 34% de les accions– incrementa­r els beneficis bruts (ebitda) en 37 milions.

Cellnex s’ha adjudicat les instal·lacions a través d’un consorci en el qual controla el 54% de les accions. Un 28% del capital està en mans de Swiss Life Asset Managers i el 18% restant el posseeix Deutsche Telekom Capital Partners.

En un comunicat, la companyia va informar ahir que l’acord preveu un contracte de prestació de serveis a Sunrise per un període de vint anys prorrogabl­e per vint anys més. Per la seva banda, el consorci adjudicata­ri s’ha compromès a incrementa­r els emplaçamen­ts de la xarxa de telecomuni­cacions adquirida a més d’instaurar una xarxa de nodes d’antenes de tecnologia DAS.

Cellnex compta amb una xarxa de 23.000 torres distribuïd­es per Espanya, Itàlia, Suïssa, França, els Països Baixos i el Regne Unit. El conseller delegat de la companyia, Tobías Martínez, va indicar que “els sis països, amb Suïssa, en els quals ja som presents comparteix­en fronteres físiques, la qual cosa permet capitalitz­ar determinat­s tipus de sinergies”.

La compra al mercat suís es produeix just quan Atlantia ha anunciat una opa sobre Abertis. L’operació obligaria a Atlantia, si triomfa l’opa, a vendre una part de les accions de Cellnex per evitar haver de llançar una nova opa sobre l’operadora de torres de telecomuni­cacions.

La compra arriba amb l’opa d’Atlantia sobre Abertis, primer accionista de la companyia catalana

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain