La Vanguardia (Català-1ª edició)

El club se situa a la Champions de les marques

- C. RUIPÉREZ Barcelona

Igual que el Barcelona es guanya any rere any a la Lliga competir a la Champions League –l’ha guanyada cinc vegades–, l’entitat barcelonis­ta, després de veure que lidera el rànquing d’equips de futbol a deu mercats estratègic­s, ha decidit entrar a la Champions de les marques més potents del planeta i competir amb Coca-Cola, Google, Apple, Disney, McDonald’s, Ferrari, Harvard, els Jocs Olímpics o la Superbowl.

“Som el club de futbol més admirat i seguit del món”. Aquesta és la conclusió que va extreure el portaveu de la junta, Josep Vives, de l’estudi elaborat per la companyia Kantar Millward Brownse, que el Barcelona va encarregar per saber la seva ubicació exacta en el mercat global. Per això, al setembre van fer 12.400 enquestes en línia a persones interessad­es en l’esport, a Catalunya, Espanya, els Estats Units, Mèxic, el Brasil, Turquia, el Japó, la Xina, l’Índia i Indonèsia.

El resultat és que el Barcelona és líder futbolísti­c en seguiment en set d’aquests mercats, i a Espanya, l’Índia i Indonèsia ocupa el segon lloc. Des del club blaugrana es destaca la diferència respecte a la competènci­a. “El que ens fa especials i captiva la gent és que tenim els millors jugadors, un estil propi i la filosofia del més que un club”, va explicar Vives.

Però el Barcelona no es conforma i vol ser un referent a tot el món de l’esport. Per això també s’ha volgut dimensiona­r amb altres llegendes com els Lakers, els Celtics i els Bulls de l’NBA, els Patriots o els Yankees de l’NFL o els All Blacks de rugbi. I només als Estats Units (sisè lloc) baixa de les dues primeres places, segons l’informe.

“Ens ha sorprès l’interès en el públic femení i el jove”, va destacar el portaveu de la junta. “Hi ha un 40% de dones que ens segueixen tot i que són el 26% de la massa social”, va afegir. “A més, menys aquí, la majoria dels nostres seguidors estan per sota dels 35 anys. Significa que tenim futur”, va dir Vives.

Respecte a les marques, el Barça detecta que té marge de millora als Estats Units (és la 24a), el Japó (20a), l’Índia (15a) i la Xina (12a). El Barça s’ha posat les piles en aquests mercats estratègic­s per a créixer, com ara l’Academy a Nova York, el parc temàtic a l’illa de Hainan o el patrocini de Rakuten. Per arribar millor, el club deixarà d’utilitzar la nomenclatu­ra FCB i se centrarà en les expressió Barça. “És com anima la gent al camp i ens identifica amb la llengua i el país”.

REFERENT EN L’ESPORT “Som el club de futbol més seguit del món”, diu Vives arran d’un informe amb 12.400 enquestes

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain