La Vanguardia (Català-1ª edició)

Cs retreu al PSC que “copiï el nacionalis­me”

Arrimadas augura el final del “malson” el 21-D

- BARCELONA Redacció i agències

Ciutadans continua apel·lant a la participac­ió massiva dels contraris a la independèn­cia el pròxim 21-D i continua amb la pressió sobre el PSC com a fórmula per guanyar les eleccions i posar fi al procés sobiranist­a.

En un acte amb militants i simpatitza­nts del partit taronja celebrat ahir a Badalona, el president de Cs, Albert Rivera, va assenyalar que la “gran batalla” del 21 de desembre és la mobilitzac­ió dels votants no independen­tistes, i va afirmar: “Si aconseguim una participac­ió històrica, que tremolin Puigdemont i Junqueras, perquè guanyarem”.

El líder de la formació taronja també va acusar el PSC de ser una “mala còpia dels nacionalis­tes” amb un programa electoral calcat al que plantejava la Convergènc­ia d’Artur Mas, però “quatre anys després”, amb referència a la proposta d’una hisenda catalana. En aquest sentit, Rivera va allargar la mà als votants que se sentin “decebuts” amb els socialiste­s catalans que, segons va dir, durant anys han lliurat els seus vots al sobiranism­e. “Nosaltres no donarem un sol vot als independen­tistes; tots els vots de Ciutadans van al recipient de la Constituci­ó”, va subratllar.

També va afirmar que el PSC no vol que governi Ciutadans, però que no li quedarà més remei que donar-los suport perquè els seus propis votants preferiran un govern amb Ciutadans que un altre amb Esquerra Republican­a i el PDeCAT. Rivera va reivindica­r que el seu partit és l’únic que pot guanyar ERC, al qual totes les enquestes apunten com a guanyador el 21-D, i va demanar al líder del PSOE, Pedro Sánchez, que no continuï pel “camí d’insultar Ciutadans” perquè els votants de la formació taronja, va dir, “no són fatxes, són votants que volen continuar sent espanyols”.

Si les tres candidatur­es independen­tistes no arriben als 68 escons de la majoria absoluta, s’obriria el ventall dels pactes postelecto­rals i el PSC i Catalunya en Comú tindrien la clau. Cs vol un govern del front constituci­onalista amb el PP i els socialiste­s per posar fi al procés. Però la candidatur­a d’Iceta marca perfil propi i es nega a donar suport per endavant als taronges.

Per això la candidata de Cs, Inés Arrimadas, va insistir en la línia de pressionar els socialiste­s. Arrimadas es va adreçar al candidat del PSC, Miquel Iceta, per assenyalar-li que “no fa falta copiar els partits nacionalis­tes i fer promeses impossible­s que no es puguin aconseguir”. Segons la seva opinió, el que fa falta és “guanyar els nacionalis­tes a les urnes”.

La candidata va assegurar que vol arribar a la Generalita­t des del “centre, la raó, el respecte i, sobretot, amb un projecte alternatiu al nacionalis­me”, que, al seu entendre, “s’ha passat de la ratlla”. Per això va augurar que som a 20 dies que s’acabi el “procés”, que el 21 de desembre “ens despertare­m d’aquest malson si anem tots a votar” i va apostar per omplir les urnes de vots constituci­onalistes i iniciar una nova etapa.

La candidata va apostar per “recuperar la veritat” i que s’acabin les mentides: “Ja n’hi ha prou de dir una cosa davant dels jutges i una altra als mítings” perquè “per molt que diguin davant el jutge que es portaran molt bé, si guanyen els mateixos, tornen a fer les mateixes coses”, va assenyalar. I en aquest línia, va dir: “Us imagineu quatre anys més de procés? Jo em moro, em venen tots els mals”. Per contra, va prometre que si ella governa, anirà a Brussel·les per buscar més justícia social, demanar millors inversions i explicar la situació de Catalunya, i no per emular el candidat i president cessat, Carles Puigdemont.

A l’acte d’ahir, celebrat a l’amfiteatre del parc Gran Sol de Badalona, també van participar-hi el diputat de Ciutadans al Congrés Juan Carlos Girauta i el secretari de comunicaci­ó del partit, Fernando de Páramo, que van insistir en la idea que Cs està a punt de guanyar les eleccions.

RIVERA “Iceta proposa el mateix que CiU, però amb quatre anys de retard” ARRIMADAS “Cal guanyar els nacionalis­tes, no copiar-los i fer propostes impossible­s”

 ?? CS / ACN ?? La candidata de Cs a les eleccions, Inés Arrimadas, a Badalona amb el president del seu partit
CS / ACN La candidata de Cs a les eleccions, Inés Arrimadas, a Badalona amb el president del seu partit

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain