La Vanguardia (Català-1ª edició)

El lector exposa

Cartes obertes a Orient i a Occident

-

Ja fa uns dies que les nostres bústies s’omplen de catàlegs de joguets i de regals. En fullejar-los, els més petits de la casa cerquen enmig de tanta oferta aquella joguina somniada. Amb il·lusió, comencen a fer la seva acurada carta als Reis d’Orient. De ben segur que, abans de donarla al patge reial, els més grans hi farem una ullada i la repassarem amb ells; els preguntare­m per què demanen aquella nina i no aquella altra, o aquell joc i no aquell altre... Si la carta és massa llarga i, potser, amb coses innecessàr­ies o que no creiem massa convenient­s, els ajudarem a referla, perquè com a bons pares que estimem als nostres fills, volem que allò que tinguin sigui el millor per a ells, i no només el que ells voldrien.

I mentre els menuts escriuen cartes als tres Reis d’Orient, tot garbellant fulletons de joguines, nosaltres ens posem a fer una ullada a aquell munt de propaganda electoral, que aquests dies també trobarem barrejada entre tanta publicitat nadalenca. Ja ho veieu, hi haurà feina per tots!

Caldrà que, abans de posar la nostra butlleta a la urna, reflexione­m també, tal i com hem fet amb els nostres fills, per veure què és el que més ens convé. Pensem-hi bé! Llegim amb deteniment la lletra petita, i fins i tot entre les línies dels programes electorals. Fem-ho amb coherència, estima i responsabi­litat! Cal que el nostre vot, la nostra humil papereta, sigui una carta oberta a Orient i a Occident, una carta que expressi, arreu, el tarannà d’un poble que anhela la justícia, la veritat, la democràcia, la pau i la llibertat.

M. TERESA PRAT

Banyoles

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain