La Vanguardia (Català-1ª edició)

Nova sentència a favor dels prostíbuls de Mataró

El Tribunal Superior de Justícia deixa sense efecte la caducitat de la llicència ambiental per poder començar les obres del complex

- FEDE CEDÓ Mataró

Els promotors de dos macroprost­íbuls a Mataró des del 2010 continuen superant tots els esculls judicials que interposa l’Ajuntament de la capital del Maresme per endarrerir al màxim i, si és possible, evitar la seva instal·lació. L’empresari José Maria Colomer Ribot, que es manté ferm en la seva intenció de construir de dues grans sales de festes en el polígon de les Hortes del Camí Ral, s’ha vist afavorit per l’última sentència del 28 de novembre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que estima el recurs contenciós-administra­tiu contra la sentència dictada pel jutjat contenciós 10 de Barcelona, que va declarar caducada la llicència ambiental preceptiva per a l’inici de les obres.

Només un nou recurs municipal davant el Tribunal Suprem podrà paralitzar momentània­ment l’inici d’unes obres que, segons fonts de l’empresa promotora, “té la llicència des del principi”. El recurs intentarà evitar que es reactivi la llicència ambiental atorgada el 2010 per exercitar l’activitat de sala de festes amb espectacle al local de la Via Sergia, 27.

L’Ajuntament de Mataró va donar per caducada aquesta pòlissa després d’haver decretat el 2015 la suspensió per un any (prorrogabl­e a dos) de l’atorgament de llicències a activitats vinculades “en tot o part amb l’exercici de la prostituci­ó”.

L’empresa recorda que “la prostituci­ó no està prohibida” i esgrimeix que els canvis normatius i els múltiples recursos interposat­s per l’Ajuntament són estratègie­s que endarrerei­xen, però que no impediran l’inici de l’activitat. Consideren que els estratagem­es legals han retardat els tràmits, i per aquest motiu no poden donar la llicència per caducada.

A finals de maig, una altra sentència del Tribunal Suprem ja va anul·lar els articles incorporat­s pel govern municipal de l’època (PSCERC-ICV) a l’ordenança municipal amb la intenció de fer inviable la creació de grans prostíbuls. Amb la nova resolució del TSJC s’entén que “podríem començar les obres demà”, citen fonts de l’empresa.

Des de febrer del 2010 han estat tres les sentències que ha guanyat el promotor a l’Ajuntament. L’intent de frustrar el projecte per la via judicial no obté els resultats esperats, per la qual cosa la possibilit­at que al polígon ubicat al costat del centre universita­ri TecnoCampu­s s’instal·lin dos grans prostíbuls dependrà en última instància del Tribunal Suprem.

Des que es va fer públic el projecte de dos grans bordells a Mataró, la societat civil s’ha posat al costat de l’Ajuntament. La Federació d’Associacio­ns de Veïns s’ha manifestat contrària a aquesta instal·lació i ha criticat que l’actual alcalde, David Bote (PSC), no s’hagi reunit amb el promotor per buscar una sortida pactada que, segons el president veïnal, Juan Sánchez, “no passa per la judicialit­zació, ja que al final pot perdre la ciutat”. L’alcalde també va haver de sortir a la palestra per criticar un familiar directe, un oncle, que segons Bote té interessos econòmics en els prostíbuls.

La intenció de José Maria Colomer Ribot és construir un bordell de 50 habitacion­s en un solar del 27 de la Via Sergia i un altre de 30 en un terreny pròxim, que té una inversió prevista de sis milions d’euros.

L’aparença exterior de l’establimen­t, que rebrà el nom de Showgirls Chocolate Night Club, s’inspira en els bordells de la Jonquera. L’interior tindria l’aparença de club privat amb opció a prostituci­ó, com els que estan funcionant amb èxit a Alemanya.

El Showgirl Chocolate Night Club es projecta com un espai de prostituci­ó amb cinquanta habitacion­s

 ?? PEDRO CATENA / ARXIU ?? Solar on es projecta el macroprost­íbul al polígon industrial les Hortes, de Mataró
PEDRO CATENA / ARXIU Solar on es projecta el macroprost­íbul al polígon industrial les Hortes, de Mataró

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain