La Vanguardia (Català-1ª edició)

Dos mesos sense Umtiti

Valverde jutja la lesió del central com “una jugada desgraciad­a en tots els sentits”

- Barcelona

La grada del Camp Nou adora Umtiti, un dels escassos futboliste­s a la partida de naixement del qual hi posa central del Barça. Després de diverses intervenci­ons defensives encertades, el francès ja era aclamat en el minut 17 per un estadi que l’ha col·locat a la llista de favorits des de fa temps. Però l’equip haurà d’aprendre a viure sense el seu últim referent defensiu. La punxada que va sentir al gluti i que el va obligar a acomiadar-se del partit al minut 70 és una lesió al bíceps femoral de la cama dreta. El comunicat dels serveis mèdics del club pronostica un període aproximat de baixa de vuit setmanes.

Va ser una jugada equiparabl­e a la que va acabar amb el gol de Gareth Bale que va concedir al Reial Madrid la Copa del 2014. Bartra va sortir a buscar el gal·lès fins a la zona de les banquetes i aquest se li va escapar en direcció a la porteria. Ahir, amb la defensa descoberta Umtiti va anar a intercepta­r Iago Aspas, va fallar l’intent i no va poder rectificar ni competir en una cursa amb el capità gallec. Va sentir la punxada sota el gluti i va quedar immobilitz­at a prop de les banquetes mentre el rival agafava velocitat per assolir la línia de fons i facturar la passada de gol. “Ha estat una jugada desgraciad­a en tots els sentits perquè ha suposat l’empat, la pèrdua de dos punts i la lesió d’un jugador”, va raonar Ernesto Valverde al final del partit. El tècnic es va remetre a les proves que li havien de practicar a Umtiti i no va voler avançar un diagnòstic. “Serà més d’una setmana de baixa, segur”, va afirmar.

Seguríssim. El central pot perdre’s fins a 14 partits. D’acord amb el pronòstic mèdic no podrà reaparèixe­r fins al Barcelona-Getafe de l’11 de febrer. L’equip haurà de prescindir d’Umtiti en vuit dates de Lliga que inclouen els desplaçame­nts als camps del Vila-real, Reial Madrid, Betis, Reial Societat i Espanyol. Tampoc no podrà disputar l’eliminatòr­ia dels vuitens de final de la Copa del Rei, ni la dels quarts, ni l’anada de les semifinals si l’equip es classifica. La baixa, que només afecta l’intranscen­dent partit de dimarts contra l’Sporting de Portugal, amb prou feines incideix a la Lliga de Campions.

Per delimitar la magnitud de l’absència d’Umtiti convé recordar que es tracta del segon futbolista, per darrere de Busquets, que més passades produeix en el campionat, en què és un dels blaugrana amb més minuts d’activitat, no gaires menys que Ter Stegen, Messi, Busquets i Rakitic. A més, ha jugat tots cinc partits de la Champions sencers. I el seu únic substitut és Vermaelen, almenys fins que es recuperi Mascherano, amb un pronòstic de quatre setmanes de baixa des de la lesió muscular que es va fer en un amistós amb l’Argentina el 14 de novembre. És a dir, el jefecito podria estar en condicions de participar en el clàssic del 23 de desembre.

EL RECANVI La baixa d’Umtiti resta possibilit­ats a la sortida de Mascherano al mercat d’hivern LA PRECAUCIÓ Iniesta va decidir sortir del partit a causa d’unes molèsties, segons va revelar Valverde

Segons Catalunya Ràdio, Mascherano ha comunicat al club que no hi continuarà la pròxima temporada. Fins i tot s’ha plantejat la possibilit­at de sortir al mercat d’hivern, probableme­nt amb destinació a la lliga xinesa, a la recerca de minuts per afrontar el Mundial, encara que la lesió d’Umtiti resta viabilitat a aquesta alternativ­a.

La relació d’Umtiti amb el Celta és d’extrems. Al març va aconseguir davant el conjunt de Vigo el seu únic gol amb el Barcelona. Ahir es va fer la pitjor lesió amb l’equip blaugrana, encara que té precedents. La temporada passada va patir dos contratemp­s musculars al setembre (23 dies de baixa i quatre partits d’absència) i al novembre (tres setmanes i quatre partits).

Andrés Iniesta també es troba en una situació delicada. Si ahir va ser substituït per Denis Suárez al minut 53 no va ser pas per motius tècnics, segons va explicar Valverde, sinó que perquè va sentir molèsties i va decidir aturar-se per evitar que anés de mal en pitjor.

 ?? ALBERT GEA / REUTERS ?? Samuel Umtiti, amb la mà sobre la zona lesionada, es retira als vestidors acompanyat pel doctor Ricard Pruna
ALBERT GEA / REUTERS Samuel Umtiti, amb la mà sobre la zona lesionada, es retira als vestidors acompanyat pel doctor Ricard Pruna

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain