FUTBOL CATORZENA JORNADA DE LA LLIGA SANTANDER

-

TER STEGEN

Inversembl­ant

És difícil de creure havent encaixat dos gols –en rematades molt properes–, però va salvar el Barça de la derrota amb una mitja sortida davant Pione Sisto. Abans del 0-1 va fer una parada inversembl­ant per evitar el gol de Gómez però el rebuig li va caure a Aspas i no va poder fer-hi res.

S. ROBERTO

Apropiat

Va ser migcampist­a dimecres i ahir va tornar al lateral dret. Va estar molt ocupat amb Pione Sisto, un dels millors assistents de la Lliga, i el va controlar bé. No es va trepitjar amb Rakitic quan va caure a la banda. Però les seves arribades no van ser tan fructífere­s com les d’Alba.

PIQUÉ

Enlluernat

Va començar molest pel sol i potser això el va afectar en la jugada del primer gol del Celta, perquè va ser ell qui trencava el fora de joc d’Aspas. Va cometre una falta a Gómez per la qual li van perdonar la groga. Va tenir el 3-2 en una acció assajada que va anar a parar al pal.

UMTITI

Trencat

El Camp Nou va corejar el seu nom després de tallar un avenç en què era l’últim home. Però no va ser un partit gens còmode per a ell. Va tenir molts problemes per lligar Iago Aspas, que amb la seva mobilitat i tècnica li va guanyar la partida. El va forçar tant que es va lesionar al 2-2.

JORDI ALBA

Puntual

El va sorprendre Brais amb una sotana al principi. Res a dir en el 0-1 perquè estava avançat intentant pressionar Wass. Va ser veloç i va evitar diverses contres. En atac va tornar a sorgir aquella connexió especial amb Messi en el 2-1 de Suárez. Entra en el moment exacte.

S. BUSQUETS

Tàctic

Té l’equip al cap. Se’l coneix com el palmell de la mà. I ho demostra fent faltes tàctiques quan el Barça està desordenat o capgirant-se i buscant descongest­ionar el joc. Va estar atent a la seva esquena per evitar que Aspas es despengés i hi trobés metres.

RAKITIC

Exterior

És un interior que juga molt per l’exterior, sobretot quan Paulinho es mou per dins. Així que el croat va destacar per dos bones centrades laterals. La primera no va trobar rematador al cor de l’àrea. La segona va ser ideal per a Paulinho, que hi va posar el cap.

INIESTA

Previngut

Té la confiança de Messi, que s’ajunta amb ell quan les coses no van bé, perquè és fiable i troba espais entre línies. Entre tots dos van començar la jugada de l’empat. Valverde el substituei­x gairebé sempre però aquesta vegada ho va fer, al minut 53, per molèsties.

PAULINHO

Potent

Físicament és un búfal. No hi ha qui el tombi i per força s’endú la pilota a batzegades. Li va sortir una assistènci­a a Messi que no volia en l’1-1. Per la seva verticalit­at, va tenir fins a tres ocasions clares. Sobretot quan va regatejar el porter i no va apuntar amb l’esquerra.

MESSI

Imprescind­ible

En partits com ahir es nota que està més sol. Va fer una primera part delicada, present en totes les jugades. Va ser origen i final en l’1-1 i va ser un líder. Però aquest esforç brutal li va passar factura a la segona, on va fer lluir Rubén amb un cop de cap i la falta final no va agafar porta.

LUIS SUÁREZ

Rebel

Es va endur una groga el primer minut en un frec a frec amb Sergi Gómez. Semblava que no seria el seu dia, i més quan el col·legiat li va anul·lar un gol legal. Es va rebel·lar fins a fer el gol en la segona part i després el seu cor i ímpetu van ser les millors armes del Barça.