La Vanguardia (Català-1ª edició)

Content entre cometes

Valverde valora el joc i prefereix no criticar la tasca arbitral

- CARLES RUIPÉREZ

Quan sumava de tres en tres, al Barcelona li demanaven brillantor fins al punt que Ernesto Valverde ja va deixar clar que no demanaria perdó per guanyar. Però, curiosamen­t, en tres dels partits on el conjunt blaugrana ha jugat millor a la Lliga, el gol li ha donat l’esquena i no els ha guanyat. Va empatar al Metropolit­ano, a Mestalla i ahir contra el Celta –tres partits que va començar perdent–. “Tinc la sensació que se’ns han escapat dos punts”, va revelar Valverde. “Hem tingut ocasions en diverses fases del partit per emportar-nos-els tots tres. Vam poder anar amb avantatge al descans i també en la segona part quan vam capgirar definitiva­ment el marcador jo veia més a prop el 3-1 que el 2-2”, va lamentar l’entrenador del Barça. “Hem tingut mala sort”, va sentenciar el Txingurri, a qui la bona actuació del Barça el va deixar “content entre cometes”.

Tot i això, ni Valverde no va creure mai que la Lliga estava guanyada quan l’Atlètic i el Madrid es van quedar a deu punts ni posa el crit al cel ara després de perdre els primers punts al Camp Nou. “Hem perdut dos punts. Res que no li hagi passat al Barcelona en la seva història”, va relativitz­ar.

Una opinió que comparteix Sergio Busquets. “Està clar que és molt millor guanyar, però la dinàmica de l’equip és bona. Se’ns han escapat punts on ens hem de fer forts: a casa”, va recordar el migcampist­a. “Les sensacions són positives. Tant a València com davant el Celta hem tingut un nivell molt alt de joc”, va comentar Guillermo Amor des de la llotja. “Hem estat superiors, però el futbol té aquestes coses. Hem de ser més optimistes que mai”, va demanar el responsabl­e de relacions institucio­nals del primer equip.

Durant la recta final del partit, a Valverde se’l va veure nerviós a la banda i protestant algunes pèrdues de temps del Celta. “M’ha amonestat i no tinc res a dir de l’àrbitre”. Encara que tant a València com ahir al Camp Nou al Barça li van escamoteja­r dos gols legals, el tècnic no va apujar el to. “Un sempre vol que les jugades polèmiques l’afavoreixi­n, no que el perjudiqui­n. I que protestin els altres. És una jugada més. Confiem que tindrem més sort el proper dia”, va dir en referència a les últimes actuacions arbitrals.

Si a Valverde se li va fer curt el partit, a Juan Carlos Unzué, que debutava a la banqueta visitant del Camp Nou, li va semblar que els minuts no passaven. “Els partits són molt més llargs que a l’altra banqueta. No tenia la sensació que es fes tan llarg malgrat que m’ho havien comentat tots aquests anys alguns entrenador­s rivals”, va dir fent broma. Unzué va ser molt sincer a l’admetre que per mèrits “no hagués estat just” un triomf dels de Vigo. “Crec que en quantitat ells han tingut més ocasions. Però quan faltaven cinc minuts vam poder fer el 2-3 i vam posar a prova en Marc”, va apuntar. I va elogiar Ter Stegen, a qui ell coneix molt bé. “Durant els tres anys que va ser amb nosaltres el seu rendiment va ser molt bo. Ha anat de menys a més. El seu rendiment dona a entendre que està entre els millors sinó és el millor en aquest moment. És un porter de nivell per a l’equip per a molts anys”, va vaticinar.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain