La Vanguardia (Català-1ª edició)

Inclosos i descartats

Sánchez Flores assenyala a les seves llistes probables moviments de mercat

- RAMÓN ÁLVAREZ Sant Adrià de Besòs

Marc Roca estava condemnat aquesta mateixa setmana. Responent sobre la seva absència a la convocatòr­ia per a la Copa, Quique Sánchez Flores li va recomanar que busqués minuts fora de l’Espanyol. Ahir, i per sorpresa, el del planter va tornar a la llista i va viatjar a Bilbao per enfrontar-se aquesta tarda amb l’Eibar en partit de Lliga. Després de parlar amb el jugador i la direcció esportiva el tècnic va decidir repescar-lo per al projecte. Malgrat que la llista és de 20, d’altres segueixen absents, com ara Hernán Pérez o Sergio Sánchez, que tampoc no van ser presents a la Copa. I d’altres semblen condemnats a aparèixer només en aquesta competició, com és el cas de Naldo, Álvaro Vázquez o Diop.

Després de 13 jornades de Lliga, una eliminatòr­ia de Copa i amb la plantilla més llarga que ha tingut l’Espanyol a l’última dècada, Sánchez Flores no només ha perfilat el seu equip titular. Ha definit també les seves alternativ­es al camp i ha deixat clars els seus descarts per a un mercat d’hivern per al qual la direcció esportiva li demanava peces. Perquè de ser un client habitual d’aquesta finestra, el club, per ordre directa de Chen Yansheng, vol passar a l’ofensiva i esdevenir un club venedor. Les necessitat­s no són tant econòmique­s, sinó més aviat d’alliberar massa salarial. I el tècnic ha entès i atès el requerimen­t del club.

“Quan un pren decisions no són mai definitive­s –va rectificar ahir Quique la seva valoració sobre Roca, un jugador format al planter, de qui el club no vol prescindir– . Vaig dir el que pensava fa uns quants dies, però ara hem pres la decisió que es quedi, està parlat amb el club i ens esforçarem perquè el Marc torni a ser el jugador que ens va enamorar l’any passat”. El club no vol que es repeteixi el cas de Joan Jordán, un altre jugador del planter que ha esdevingut la revelació del rival d’aquesta tarda.

De la mateixa manera, i després d’avalar la seva arribada els últims dies de mercat, el tècnic també va deixar molt clar que no compta amb el retornat Sergio Sánchez. El jugador ho sap i ja ha mogut fitxa per abandonar l’entitat, però la normativa li impedeix jugar a tres equips diferents la mateixa campanya. “Sergio Sánchez és molt lliure de fer el que vulgui perquè s’ho mereix i s’ho ha guanyat amb la seva trajectòri­a, però no hi ha la possibilit­at que vagi a un altre club aquesta temporada”, va reconèixer el tècnic. El central, per tant, ja quedarà descartat per al proper estiu.

La direcció esportiva –incloent-hi el mateix tècnic– confia que les hipotètiqu­es baixes al gener de Diop, Hernán, Álvaro Vázquez i qui sap si Óscar Duarte, pel qual Quique ha trobat recanvi amb Hermoso, i Baptistão, pretès pel Roma, puguin deixar marge de maniobra per a la renovació de Pau López. El porter vol quedar-s’hi i el club està pendent d’aquests moviments. El partit d’aquesta tarda serà una nova prova per a aquest equip que tant Quique com l’entitat tenen al cap.

OPERACIONS NECESSÀRIE­S El club confia que les sortides de l’hivern permetin afrontar la renovació de Pau López

 ?? LLIBERT TEIXIDÓ ?? Marc Roca va entrar a la convocatòr­ia tot i que el tècnic deia que no comptaria amb ell
LLIBERT TEIXIDÓ Marc Roca va entrar a la convocatòr­ia tot i que el tècnic deia que no comptaria amb ell

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain