La Vanguardia (Català-1ª edició)

Griezmann diu que es queda a l’Atlètic i acaba el seu serial

Griezmann rebutja l’oferta del Barcelona i anuncia que continuarà a l’Atlètic

- CARLES RUIPÉREZ Barcelona LA DECISIÓ

UN ALTRE AUGMENT DE SOU Al francès l’il·lusiona la Supercopa d’Europa amb el Madrid i la Champions al Metropolit­ano

Ho sabia des del 3 de juny, però no ho va comunicar fins ahir. No va ser en una roda de premsa convencion­al sinó en un documental en horari de màxima audiència. En un reportatge en què s’exposava de manera tan inusual per la proximitat com pel toc lacrimogen de reality. Antoine Griezmann no ho va dir dimarts quan va parlar a la selecció francesa perquè això hauria estat trepitjar-se la seva pròpia exclusiva, que ja tenia gravada.

Ahir a les 21.46 h Griezmann va anunciar que rebutjava l’oferta del Barcelona i decidia continuar a l’Atlètic i ser el vaixell insígnia del projecte del Cholo Simeone. “He decidit quedarme”. Era la frase amb què culminaven mesos d’incertesa. “El 15 d’agost intentarem guanyar el títol a la Supercopa d’Europa”, deia als seguidors matalasser­s. El Barça ja sap que ha de buscar un crac en una altra banda. Griezmann no serà el seu 7.

El 8 de juliol del 2010, la cadena ESPN va emetre als Estats Units un programa titulat The decision. A la docuentrev­ista LeBron James, que era agent lliure des de l’1 de juliol d’aquell any, va anunciar que deixava els Cleveland Cavaliers per jugar a Miami amb Wade i Bosh.

El programa d’Antoine Griezmann es deia també La decisió, produït per Kosmos, propietat de Gerard Piqué, que va retuitejar la publicitat amb una icona de crispetes coneixent la resposta final. I és que el francès estava en una disjuntiva similar a la de l’estrella de l’NBA. O continuava al seu club o se n’anava a formar un superequip amb Messi, Luis Suárez i Coutinho. Era gairebé tot igual però amb un final ben diferent.

Griezmann no s’unirà als cracs del Barcelona. L’Atlètic, que va llançar la casa per la finestra per oferir-li una fitxa de 20 a 23 milions, xifra a la qual el Barça no va arribar ni va voler acostar-se en aquella subhasta, va retenir el davanter francès.

“He rebut un missatge sobre el projecte amb els reforços que volen portar. És increïble. Estan fent tot el possible perquè l’equip continuï creixent perquè la final de la Champions que ve és a casa [el Metropolit­ano]. Li vull dir a la gent que em quedo”, envia per nota de veu a un amic el 3 de juny, des de la seva casa de Madrid, en un descans de la preparació amb França del Mundial.

Griezmann havia esfullat la margarida. Un dilema que li ballava pel cap des d’abans del 16 d’abril, que és quan arrenca el documental. El reportatge presenta un futbolista indecís, gairebé turmentat i molt narcisista. Però, això sí, escolta tota la seva família. “Aquí si guanyes entraràs en la història. Allà, al Barça, seràs un més”, li diu l’Erika, la seva dona. “Has de mirar el tema esportiu. Així no t’anirà mai malament”, l’aconsella el pare. “Si et ve de gust quedar-te, queda’t”, li diu el germà.

Però, així i tot, no ho té clar. Fins que una visita de Simeone i Godín l’ajuda. “Parlem una miqueta”, li diu el Cholo després de ser xiulat el 20 de maig pel Wanda. “Em va refredar perquè jo estava molt calent”, revela Griezmann, que assegura que no se’n penedirà. El tren del Barça ha passat de llarg.

 ??  ??
 ?? KOSMOS STUDIOS ?? Antoine Griezmann, en un moment de l’inusual documental en què va anunciar la seva decisió
KOSMOS STUDIOS Antoine Griezmann, en un moment de l’inusual documental en què va anunciar la seva decisió

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain