La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Corte Inglés nomena Nuño de la Rosa president

El consell elegeix el nou responsabl­e per unanimitat després de destituir Gimeno

- CONCHI LAFRAYA Madrid

El consell d’administra­ció d’El Corte Inglés va acordar destituir Dimas Gimeno, president fins ahir, i nomenar Nuño de la Rosa, fins ara un dels dos consellers delegats, com a substitut. L’elecció va ser per unanimitat.

El consell d’administra­ció d’El Corte Inglés va decidir ahir per unanimitat nomenar Jesús Nuño de la Rosa president en substituci­ó de Dimas Gimeno.

El gegant de la distribuci­ó, que té 94 grans magatzems (92 a Espanya i 2 a Portugal) i dona feina a 91.690 treballado­rs, per primera vegada en els seus més de 75 anys d’història nomena com a president un directiu vinculat profession­alment i emocionalm­ent al grup, però extern a la família. Es tracta del cinquè president després de César Rodríguez, Ramón Areces, Isidoro Álvarez i Dimas Gimeno.

Amb aquest nomenament, el consell vol retornar la normalitat al grup i intenta posar punt i final a una batalla accionaria­l, que prosseguir­à als tribunals, entre les germanes Marta i Cristina Álvarez Guil, filles d’Isidoro Álvarez, amb el seu cosí Dimas Gimeno.

En l’ordre del dia del consell extraordin­ari només figuraven dos punts claus: la destitució de Gimeno i el nomenament de Nuño de la Rosa. En el nomenament hi ha hagut unanimitat en la votació. Però en la destitució, segons fonts coneixedor­es dels fets, l’únic conseller independen­t, Manuel Pizarro –que a més no havia manifestat la intenció del seu vot– li va donar suport, mentre que Shahzad Shahbaz, que representa el xeic qatarià i que aquest estiu pot passar a tenir el 10% de la companyia, es va abstenir. La resta de membres (Cristina i Marta Álvarez, Florencio Lasaga i Carlos Martínez Echeverría, Paloma García Peña, així com Víctor del Pozo i el mateix Jesús Nuño de la Rosa) ja havien manifestat la intenció de votar a favor de la destitució de Gimeno.

El ja expresiden­t Gimeno va enviar una carta als empleats ahir a les 11.30 hores (mitja hora abans de la celebració del consell extraordin­ari) informant que impugnarà el consell per entendre que s’ha convocat de forma inadequada perquè es declari nul. El seu objectiu és que pugui celebrar-se el que ell mateix ha convocat per al proper 12 de juliol. En la missiva assegura que “l’han destituït per denunciar corrupció”, segons informa Efe.

Amb aquest nomenament, Marta Álvarez, que apareixia en moltes travesses com a futura presidenta, fa un pas al costat amb la idea de profession­alitzar el grup i deixar-lo en mans de directius externs a la nissaga familiar.

De fet, El Corte Inglés destaca en la seva nota que Nuño de la Rosa treballarà al costat de Víctor del Pozo, que manté el seu càrrec de conseller delegat. El nou tàndem dissenyarà el nou pla estratègic de la companyia per als propers anys. Fonts coneixedor­es dels fets manifesten que els dos directius intentaran donar un nou rumb i impuls a la companyia, després de mesos de disputes, i davant l’amenaça de competidor­s tan directes i potents com Amazon.

Nuño de la Rosa va ser nomenat director general de Viatges El Corte Inglés per Isidoro Álvarez, després de passar abans per altres llocs dins el grup. Entre el 1998 i octubre del 2017 va convertir aquesta divisió en l’agència de viatges més gran d’Espanya, amb més de 500 oficines obertes. L’octubre de l’any passat se’l va nomenar conseller delegat, junt amb Víctor del Pozo. Aquest gestiona tota l’àrea de retail, mentre que Nuño de la Rosa va encapçalar la resta de negocis, com viatges, informàtic­a o asseguranc­es. Tots dos van accedir al màxim nivell de gestió a El Corte Inglés quan fa uns mesos van fer fora Gimeno de funcions executives.

A començamen­ts d’aquest any, Nuño de la Rosa va jugar un paper clau en negociar amb la banca el refinançam­ent de més de 3.650 milions de deute. I aquest estiu haurà de negociar amb el xeic la resolució del contracte. Els dos directius mantenen una bona relació personal amb les germanes Álvarez, que actualment són les principals accioniste­s a títol personal del grup (un 15% indirecte a través d’IASA), només per darrere de la Fundació Ramón Areces (37,39%), on també gaudeixen del vistiplau dels seus gestors.

L’expresiden­t envia una carta als empleats i assegura que impugnarà el consell que l’ha destituït

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain